blachodachówka - jaka ?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
blachodachówka - jaka ?
Witam.
Jak w temacie.
Jestem w trakcie remontu kapitalnego budynku i nie wiem na jaką blachodachówkę się zdecydować. Chodzi mi tutaj o producenta. Z tego co przeglądałem oferty zazwyczaj gwarancja producenta na blachę to 5-15 lat.
Chodzi mi tutaj raczej o parametry użytkowe. Czy dach się nie odbarwił na wskutek promieni słonecznych, czy nie ma jakichś wżerów, ognisk rdzy itp.
Poszukuję raczej rozwiązań kompletnych (systemowych) gdzie od jednego producenta będzie cały osprzęt (gąsiory, rynny, obróbki itd...).
Myślałem nad blachami od Pruszyńskiego. Czy to dobry wybór?
Jak w temacie.
Jestem w trakcie remontu kapitalnego budynku i nie wiem na jaką blachodachówkę się zdecydować. Chodzi mi tutaj o producenta. Z tego co przeglądałem oferty zazwyczaj gwarancja producenta na blachę to 5-15 lat.
Chodzi mi tutaj raczej o parametry użytkowe. Czy dach się nie odbarwił na wskutek promieni słonecznych, czy nie ma jakichś wżerów, ognisk rdzy itp.
Poszukuję raczej rozwiązań kompletnych (systemowych) gdzie od jednego producenta będzie cały osprzęt (gąsiory, rynny, obróbki itd...).
Myślałem nad blachami od Pruszyńskiego. Czy to dobry wybór?
Tutaj mogłaby być bardzo fajna sygnaturka, jednakże ograniczenie do 255 znaków uniemożliwia mi stworzenie wiekopomnego dzieła, które mogłoby być pamiętane przez pokolenia, dlatego też ograniczę się do tego, iż nie będzie tutaj w tej sygnaturce nic, a nic.
-
komarr
są producenci którzy dają i 30 lat gwarancji.
Szukaj blach szwedzkich, z dobrymi powłokami. Hard coat np jest ok.
Miałem gdzieś taki kawałek blachy zarysowany gwoździem celowo do żywego metalu. Leży juz dwa lata i nie rdzewieje.
poczytaj tu...
http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=6414
i tu http://www.e-dach.pl/pokrycia_z_blachy_stalowej.php
Porównaj ceny z pokryciami cementowymi i ceramicznymi. Np w takim kraju jak Rumunia, stosuje się w 98% pokrycia ceramiczne. Nawet budy dla psa są kryte dachówkami.
Szukaj blach szwedzkich, z dobrymi powłokami. Hard coat np jest ok.
Miałem gdzieś taki kawałek blachy zarysowany gwoździem celowo do żywego metalu. Leży juz dwa lata i nie rdzewieje.
poczytaj tu...
http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=6414
i tu http://www.e-dach.pl/pokrycia_z_blachy_stalowej.php
Porównaj ceny z pokryciami cementowymi i ceramicznymi. Np w takim kraju jak Rumunia, stosuje się w 98% pokrycia ceramiczne. Nawet budy dla psa są kryte dachówkami.
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
Witam,
Mam problem. Jestem w trakcie budowania domu, jest to drewniana chata z bali. Na początku planowałem pokrycie dachu gontem(ładnie wygląda, ale jest drogi). Jakiś czas temu znalazłem w internecie producenta blacho-dachówek, który miał w ofercie blachę, która po zamontowaniu, wizualnie przypominała gont. Niestety wtedy nie zapisałem producenta, a teraz nie mogę tego znaleźć. Może ktoś wie o jakiego producenta chodzi? Z tego co pamiętam to jest z Nowej Zelandii?
Mam problem. Jestem w trakcie budowania domu, jest to drewniana chata z bali. Na początku planowałem pokrycie dachu gontem(ładnie wygląda, ale jest drogi). Jakiś czas temu znalazłem w internecie producenta blacho-dachówek, który miał w ofercie blachę, która po zamontowaniu, wizualnie przypominała gont. Niestety wtedy nie zapisałem producenta, a teraz nie mogę tego znaleźć. Może ktoś wie o jakiego producenta chodzi? Z tego co pamiętam to jest z Nowej Zelandii?
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
to ahi roofing, produkt bardzo dobry i do tego tani. metr kwadratowy kosztuje od 60pln w górę, a gwarancja udzielana jest na 60 lat.Kubik34 pisze:Witam,
pozdrawiam
-
komarr
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
nie no nie mam cię za nie zorientowanego. a wracając do ahi roofing to wstawiam ciekawostkę na skalę światową:

ciężko powiedzieć, że ten dom pokryty jest ahi roofing, ale z pewnością ahi roofing jest na krokwiach tego dachu.
na otwarciu tegoż domu dla zwiedzających nawet leszek w. był obecny:

pozdrawiam

ciężko powiedzieć, że ten dom pokryty jest ahi roofing, ale z pewnością ahi roofing jest na krokwiach tego dachu.
na otwarciu tegoż domu dla zwiedzających nawet leszek w. był obecny:

pozdrawiam
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik