wydawało mi się ze to ściema, ale ostatnio na składzie sympatyczny pan mi to uswiadomił na przykładzie jednej z paczek
kurcze najlepiej jak by się sami producenci tu wypowiedzieli
ale wiem ze to nierealne chyba
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Praktycznie każdy liczący się producent posiada dopracowana technologię do swoich podstawowych wyrobów. Często po pewnym czasie firmy samodzielnie produkujące "chemię" na potrzeby danej technologii są przez firmę wiodącą wykupywane. Może być też tak, że na zamówienie konkretnej firmy produkowany jest określony produkt niedostępny poza jej siecią dystrybucji, a sprzedawany na zasadzie "sprzedaży wiązanej".Mattias pisze:Niby konkurencja też może się tym poszczycić, z tą różnicą, że chemia konkurencji nie jest ich produkcji, jest tylko w opakowaniach konkurencji, więc niewiele to daje i równie dobrze można zaopatrzyć się w cokolwiek innego.
Z kolei Solbet produkuje własną chemię, która zapewne w jakimś stopniu jest integralna z ich podstawowymi produktami do budowy.

W jednym aucie mam nadmuch pośrodku a drugim grzanie z dołu klimę z sufitu.Max van dal pisze:Panie Tomaszu !
zgadza się prąd jest komfortowy, tania instalacja nie neguje tego.
I dla wielu będzie to ok.
Ale nie można stać tak twardo przy tym stanowisku dlaczego?
A no dla tego że np mam możliwość zrobić podgrzewanie ciepłej wody plus nagrzewnicy do wentylacji.
I tu bym puścił nawiew i od góry i dołu tak na wzór samochodu.
I tak też system działania sprawdza się przecież?
akurat mam jeszcze stary automat z czujnikiem i działa bez zarzutu.

Mam termę 15 l z grzałką 1,9kW 40 l wody "prysznicowej" mam po mniej jak 20 minut.40 L ciepłej wody ok
aby podgrzać taką ilość wody w godzinę potrzeba 2,1kW od 10st do 55st.
w 15 min i potrzeba 8,4 kW
No cóż mam na to powiedzieć... siedzę otoczony różnej maści reku i ... chętnie Panu do badania jakieś udostępnię. Nic wiecej nie mogę zrobić, poza zapewnieniem.A to bzdura że reku ma 90 i ponad 90% sprawności
Bo naturalna wentylacja nie zawsze działa i jest droższa w inwestycji. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak komfort.Skąd Pan wie czy chce stosować reku?
To znaczy? Ile wynoszą rachunki ? Dodam, że noszenie czegokolwiek nie wchodzi w grą. Mama już dawno nic nie podniesie - ja jeszcze mogę - ale różnie ze starością bywaKoszty grzania bliskie zeru
sprawa tylko że zbiornik jest kiepsko zaizolowany prawie wcale.
Ile wełny, jaka folia, ile styropiany od gruntu?Akurat chodzi o drewno i to izolowane od środka
taki dom akurat jest u mnie w miejscowości
IZOLOWANY OD ŚRODKA !