coraz bardziej przekonuje mnie teoria p. T. Brzęczykowskiego

Hałas w mieszkaniu czy domu może znacząco obniżyć komfort mieszkania. Straty ciepła przekładają się na rachunki za ogrzewanie. Co zrobić, żeby dom był cichy i ciepły? Jak odciąć się od hałasu i płacić mniej za ogrzewanie? Porady znajdziesz tutaj.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Awatar użytkownika
HenoK
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: HenoK »

Tomasz_Brzeczkowski pisze:Gdybym nie miał racji, nie byłoby tyle lat takich krzyków.
Nie bierze Pan pod uwagę innej przyczyny takich krzyków ?
Ludziom, którzy zajmują się sprawami o których Pan pisze zawodowo, mającym często sporą praktykę, trudno jest przejść spokojnie "obok" widząc jakie nonsensowne teorie Pan wymyśla, po to aby udowodnić, że proponowane przez Pana rozwiązania są najlepsze, a wszystkie inne nie mają racji bytu.
Przyparty do muru nie potrafi Pan, lub nie chce wytłumaczyć najprostszych spraw, za każdym razem uznając, że jest to "spisek" : inżynierów, uczelni, kopalni węgla, państwa, itp.

Tymczasem Pana rozwiązanie generalnie nie jest złe, ale nie jest panaceum na całe zło. Nie można go bezkrytycznie stosować w każdej sytuacji. Dla jednych może to być idealne rozwiązanie, ale dla innych korzystanie z niego będzie koszmarem.

jochwaw
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: jochwaw »

Bardzo dobrze to określiliście HenoK i MTW.
HenoK tak jak próbowałem przez rok udowodnić temu ignorantowi, że nie wszystkie przypadki techniczne można mierzyć jedną kreską.
MTW ma racje że takiej jadaczki nie można wyciszyć.Wkońcu napędza "oglądalność" tego forum.

Brzęczkowski kiedy traci argumenty jak go się przyciśnie do muru to tylko umie obrażać.
Tylko mnie kompletnie to nie rusza bo budowa to nie zabawa dla grzecznych chłopców.To jest męska rzecz o której to on nie ma zielonego pojęcia.I tak wrodzona kultura jakoś mnie zobowiązuje aby tu na forum mu nie pojechać.

A ja oczekuję na te słynne dokumenty dotyczące "dyrektywy" BBR2006 Brzęczkowskiego .
A póki co ich od niego nie otrzymałem więc śmiem twierdzić,że pewnie...nie istnieją.
Póki ich nie zobaczę będę głosił że Brzęczkowski to zakłamany typ.

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

Nie moja wina, że Panowie nie znają się na fizyce. Argumentów nie tracę. Napisałem dlaczego was źle wykształcono. Efektem tego jest super energochłonny dom Pana Henryka, czy mniej ale też dużo "palący" pasywny Lipińskich. Panów technologie sprzed 20 lat i tak się nie obronią z prostej przyczyny to co Panowie piszą
-pośredni system ogrzewania lepszy od bezpośredniego
-izolacja cienka, wilgotna i umieszczona za odbiornikiem (mur) lepsza od grubej suchej i bez mostków
-od gruntu można dawać mniej jak 30 cm

To po prostu kpina z ludzi z fizyki. Potwierdzona w praktyce. Co i do Panów dotrze!
Miłego dnia!

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

jochwaw pisze:Bardzo dobrze to określiliście HenoK i MTW.
HenoK tak jak próbowałem przez rok udowodnić temu ignorantowi, że nie wszystkie przypadki techniczne można mierzyć jedną kreską.
MTW ma racje że takiej jadaczki nie można wyciszyć.Wkońcu napędza "oglądalność" tego forum.

Brzęczkowski kiedy traci argumenty jak go się przyciśnie do muru to tylko umie obrażać.
Tylko mnie kompletnie to nie rusza bo budowa to nie zabawa dla grzecznych chłopców.To jest męska rzecz o której to on nie ma zielonego pojęcia.I tak wrodzona kultura jakoś mnie zobowiązuje aby tu na forum mu nie pojechać.

A ja oczekuję na te słynne dokumenty dotyczące "dyrektywy" BBR2006 Brzęczkowskiego .
A póki co ich od niego nie otrzymałem więc śmiem twierdzić,że pewnie...nie istnieją.
Póki ich nie zobaczę będę głosił że Brzęczkowski to zakłamany typ.
Pisanie o niekompetencji o tym, że stosując przestarzałe technologie grzewcze i izolacyjne to nie jest obrażaniem. A chowanie sie za nicka używając "jadaczek" to raczej mało męskie.

Awatar użytkownika
HenoK
Superużytkownik
Superużytkownik

Tomasz_Brzeczkowski pisze:A chowanie sie za nicka używając "jadaczek" to raczej mało męskie.
Nie używamy tego Forum do rekamowania swoich usług, nie ma więc potrzeby, aby ujawniać się z imienia i nazwiska.
Dla Pana to Forum to forma reklamy swojej firmy, trudno byłoby się kryć za nickiem.

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Raczej anty reklamy! Propagowanie domów energooszczędnych bez doświadczenia byłoby tylko teorią. Praktyka w nowych dziedzinach jest konieczna. Choćby po to by nie robić błędów jak Pan.
Nie każdy będzie mógł budować sobie kolejne domy, dlatego (choć tym nie handluję) zalecam izolować. Zalecam (choć tym handlowałem) unikać jak ognia pomp ciepła, solarów i innych ogrzewań pośrednich.

Awatar użytkownika
HenoK
Superużytkownik
Superużytkownik

Tomasz_Brzeczkowski pisze:Raczej anty reklamy! Propagowanie domów energooszczędnych bez doświadczenia byłoby tylko teorią. Praktyka w nowych dziedzinach jest konieczna. Choćby po to by nie robić błędów jak Pan.
Nie każdy będzie mógł budować sobie kolejne domy, dlatego (choć tym nie handluję) zalecam izolować. Zalecam (choć tym handlowałem) unikać jak ognia pomp ciepła, solarów i innych ogrzewań pośrednich.
Nie ukrywam tego, że przy budowie swojego domu popełniłem kilka błędów.
Pomimo tego, że mam z budownictwem do czynienia od wielu lat, projektowałem domy, nadzorowałem ich budowę, to w roli inwestora występowałem po raz pierwszy.
Jestem w tej mało komfortowej sytuacji, że pretensje mogę mieć tylko do siebie.

Przy okazji przekonałem się na ile pułapek jest narażony inwestor. Mogę powiedzieć, że największym jego wrogiem są handlowcy (tacy jak Pan). Potrafią wcisnąć każdy kit, żeby tylko sprzedać swój produkt. Trzeba naprawdę dużej wiedzy i wyczucia, żeby nie dać się wmanewrować w rozwiązania, których potem się będzie żałować.

Ja prawdopodobnie wybuduję za kilka lat następny dom. Jego budowa będzie dla mnie łatwiejsza, bo wykorzystam doświadczenia z budowy obecnego.

Ma Pan rację, że większość inwestorów w życiu buduje jeden dom. Wiedzę na ten temat mają niewielką, co skrupulatnie wykorzystują spece od marketingu.
Przy ich "złotoustych" tyradach, porady inżynierów zazwyczaj nie mają większych szans.

"Kłamstwo sto razy powtórzone staje się prawdą." - Goebbels

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Zna Pan jakiegoś wrogo mi nastawionego klienta? Czemu Pan kłamie?
Jeżeli Pan sobie źle zrobił to co pisać o klientach. Czy przez tyle lat komuś zużycie przekroczyło 70kWh/m2 - ALE NA WSZYSTKO. Tu nie zaglądają ludzie którzy mają domy i są z nich zadowoleni. Dlaczego nikt nie napisał, że się zawiódł.

Awatar użytkownika
HenoK
Superużytkownik
Superużytkownik

Tomasz_Brzeczkowski pisze:Zna Pan jakiegoś wrogo mi nastawionego klienta? Czemu Pan kłamie?
Ja kłamię ?
W wielu miejscach na tym Forum pokazałem, zresztą nie tylko ja, że mija się Pan z prawdą. Jak w związku z tym można wierzyć w inne Pana zapewnienia.
Posługuje się sloganami, półprawdami. Pana szczątkowa wiedza opiera się w większości na folderach reklamowych. Nawet w dziedzinie, na której się Pan powinien znać (wentylacja), pana wiedza ma wiele luk.
Swoje rozwiązania proponuje Pan nawet tam, gdzie ewidentnie nie mają one racji bytu.

Przykład wrogo nastawionego klienta ? Firma Isomax coś Panu mówi ? Czemu nie odbierają od Pana telefonów ?

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

. Firma isomax nie jest moim klientem, Oni zrobili domy ogrzewane słońcem zero energetyczne. A tel. nie odbierają od nikogo. (skąd wiedzą na stacjonarnym, że ja dzwonię) Skąd Pan wie, że są wrogo nastawieni?

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Swoje rozwiązania proponuje Pan nawet tam, gdzie ewidentnie nie mają one racji bytu.
Przekonał się Pan na własnej skórze, że Pana rozwiązania nie mają racji bytu, to o co jeszcze chodzi. Pan się zajmie czym na czym się Pan zna.

Awatar użytkownika
HenoK
Superużytkownik
Superużytkownik

Tomasz_Brzeczkowski pisze:skąd wiedzą na stacjonarnym, że ja dzwonię. Skąd Pan wie, że są wrogo nastawieni?
Słyszał Pan o ISDN ? Jest w niej usługa CLIP . Numer osoby dzwoniącej jest wyświetlany tak jak w komórce, no chyba, że zablokuje się prezentację numerów. Ale klientów "no name" mogą także nie odbierać. Proste.

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Szanowny Panie tam nikogo od miesięcy nie ma? To skąd mają wiedzieć, że jak dzwonię?

Awatar użytkownika
HenoK
Superużytkownik
Superużytkownik

Tomasz_Brzeczkowski pisze:Szanowny Panie tam nikogo od miesięcy nie ma? To skąd mają wiedzieć, że jak dzwonię?
4 sierpnia do nich dzwoniłem. Dodzwoniłem się bez problemu : 025-759 6013 .
Może ma Pan nieaktualny numer ?

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Fakt są znowu.
Skoro Pan dzwonił i napisał Pan, że są niezadowoleni z mojej usługi... to może Pan napisze co ja tam robiłem, czy doradziłem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Izolacje termiczne i akustyczne”