Jak i czym docinać krokwie?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Wystarczy tez reczna pila i siekiera, rozmawiamy o efektywnych sposobach pracy i funkcjonalnych (profesjonalnych) narzedziach.
gunar - kazda 85-tka (mafella tez) siadzie przy cieciach wzdluznych bez przeswitu.
Jak juz tniesz cos grubego, to odpowiednim narzedziem.
Tak na marginesie czym robisz przewierty w murlatach albo w jetkach z krokwiami?
gunar - kazda 85-tka (mafella tez) siadzie przy cieciach wzdluznych bez przeswitu.
Jak juz tniesz cos grubego, to odpowiednim narzedziem.
Tak na marginesie czym robisz przewierty w murlatach albo w jetkach z krokwiami?
Ja urzywam wiertarki Protoola DRP-20 1100 watt, o bardzo dużym momencie obrotowym, do tego głowka kątowa i rozstaw światła krokwi 40cm nie straszny. Wkręca mi też szpilki, śruby na klucz 17,19 , mam zestaw do śrub na gwiazdkę, trochę kosztuje ale jak zajeżdziłem duże mieszadło z końcówką do wierteł to coś we mnie pękło.
Powiedziałem sobie dość z tandetnym sprzętem. Mam też wiert. aku 2,6 Ah protoola daaaaaaaje jak trza, nią też wiercę otwory na gwożdzie aniołki, jak trzeba to i jętki wierce. A co do Boscha to duży flex na tarczę 230 nr1 . Mam już flexa 8 lat i chodzi jak malina. A jeżeli chodzi o wiertła to only świder-samo wchodzi w materiał, murłatę itp.[/img]
gunar-wycinam dachy z pasją
Jeżeli chodzi o nie firmówki to polecam einhell struga małego do zarabiania główek, ale na całe krokwie to robiliśmy papier ścierny na dużego flexa i heja. Ale heblowane nawet mokre jest lepsze od takiego rozwiązania, stad moje pytanie. Zatem dzięki . W tym mafellu nie ma na ich stronie cennika.
gunar-wycinam dachy z pasją