Instalacja elektryczna i uprawnienia
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
- marcin2057
- Aktywny

Witam mam takie pytanie siostra się buduję i w ogólnym projekcie ma również projekt instalacji elektrycznej wraz ze schematem i już dobranymi zabezpieczeniami a ja mam uprawnienia Sep do 1kV Czy mogę wykonać taką instalację elektryczną?
Na świadectwie kwalifikacyjnym mam napisane że spełniam wymagania do pracy na stanowisku eksploatacji w zakresie
-obsługi
-konserwacji
-remontów
-montażu
Na świadectwie kwalifikacyjnym mam napisane że spełniam wymagania do pracy na stanowisku eksploatacji w zakresie
-obsługi
-konserwacji
-remontów
-montażu
-
buraczane_pole
- Aktywny

- marcin2057
- Aktywny

-
elpapiotr
Witam.
Wrzucić w Google hasło "odbiór instalacji elektrycznej" i ... uczyć się, uczyć.
Wrzucić w Google hasło "odbiór instalacji elektrycznej" i ... uczyć się, uczyć.
Ja jestem ciekaw czy Ty ELPIOTR robisz wszystko tak jak piszesz....czy tylko sobie piszesz......
jeśli jesteś w temacie,sam wiesz że projektanci wymyślają ustrojstwa,a my je tylko wykonujemy....
Powiem Ci że jak czytam te Twoje posty które składają sie z odsyłaczy,z paragrafów to mi się nie chce na forum wchodzić...
Co jakieś pytanie-to TY musisz wyskoczyć z swoimi formułkami...nie możesz ludziom normalnie wytłumaczyć,tylko linki.......
widzę że jesteś na forum the beast i nikt Ci nie może podskoczyc....
...........
Weż się za robotę,a nie za kompa......ale po TWOICH WYPOWIEDZICH WIDZE ŻE NIGDY W ŻYCIU NIE ROBIŁEŚ TYLKO KIEROWAŁEŚ LUDZMI,I PRACĘ ZNASZ OD STRONY papiErkowej...
jeśli jesteś w temacie,sam wiesz że projektanci wymyślają ustrojstwa,a my je tylko wykonujemy....
Powiem Ci że jak czytam te Twoje posty które składają sie z odsyłaczy,z paragrafów to mi się nie chce na forum wchodzić...
Co jakieś pytanie-to TY musisz wyskoczyć z swoimi formułkami...nie możesz ludziom normalnie wytłumaczyć,tylko linki.......
widzę że jesteś na forum the beast i nikt Ci nie może podskoczyc....
...........
Weż się za robotę,a nie za kompa......ale po TWOICH WYPOWIEDZICH WIDZE ŻE NIGDY W ŻYCIU NIE ROBIŁEŚ TYLKO KIEROWAŁEŚ LUDZMI,I PRACĘ ZNASZ OD STRONY papiErkowej...
nigdy nie wygrasz z głupcem-najpierw ściagnie Cię do swojego poziomu,póżniej pokona doświadczeniem......
-
elpapiotr
Witam.
W dzisiejszej dobie wszechstronnego dostępu do internetu łatwiej jest zdobyć informację na dany temat.
Ale ludzie są leniwi, nie szukają samodzielnie odpowiedzi - a w necie jest wszystko.
Trzeba tylko chcieć, a nie czekać na podanie na tacy.
PS. Kolego Mike_Mil, dla elektryków Prawo budowlane, Rozporządzenia
oraz Normy ( dotyczy elektryki ) to podstawa do samodzielnej pracy w zawodzie.
Dochodzą zmiany w technologii wykonania m. inn. instalacji, nowy osprzęt i aparaty - i nie uczyć się tego ?
Nie moja wina, że instalatorzy nie chcą się uczyć.Co jakieś pytanie-to TY musisz wyskoczyć z swoimi formułkami...nie możesz ludziom normalnie wytłumaczyć,tylko linki.......
W dzisiejszej dobie wszechstronnego dostępu do internetu łatwiej jest zdobyć informację na dany temat.
Ale ludzie są leniwi, nie szukają samodzielnie odpowiedzi - a w necie jest wszystko.
Trzeba tylko chcieć, a nie czekać na podanie na tacy.
PS. Kolego Mike_Mil, dla elektryków Prawo budowlane, Rozporządzenia
oraz Normy ( dotyczy elektryki ) to podstawa do samodzielnej pracy w zawodzie.
Dochodzą zmiany w technologii wykonania m. inn. instalacji, nowy osprzęt i aparaty - i nie uczyć się tego ?
-
elektrohurt
- Początkujący

- Kontakt:
hej
do wykoania pomiarów potrzebne są dwie osoby , elektromonterzy , najlepiej z uprawnieniami D i E
-
buraczane_pole
- Aktywny

Re: Instalacja elektryczna i uprawnienia
Nowoczesne rozwiązania w temacie energii dla przemysłu przygotowała firma Elektrobud www.elektrobud.pl. Mam na myśli ich stację ICZ-E. Daje duże możliwość i prawie eliminuje do zera straty podczas przesyłu prądu.