NIE GRZEJE C.O, W DOMU MROZ A PIEC NOWY I PALI JAK SMOK
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
mariusz2008
- Początkujący

NIE GRZEJE C.O, W DOMU MROZ A PIEC NOWY I PALI JAK SMOK
MAM NOWE C.O ZACZNE OD PIECA 28KW DEFRO NA EKO GROSZEK OCZYWISCIE NOWY Z WRZESNIA TEGO ROKU PALI 72 KILO NA DOBE TEMPERATURA NA PIECU ZADANA 66 NAT TEMP W DOMU TO LICHE 20 STOPNI PRZY TEMP NA DWORZE MIEDZY 2 A MINUS 4 DO TEGO PODGRZEWACZ WODY Z PLASZCZEM 140 LITROW DOM MA 170 METROW DO GRZANIA NA JEDEN METR DALEM JEDNO ZEBERKO FIRMY PERFEXIM WYS 500MM POKOJE W SRODKU MAJA WYSOKOSC 2750MM I STAD TAKI DUZY PIEC MI DOBRALI W SKLEPIE NA KUBATURE GO OBLICZYLI DOM NIE JEST OCIEPLONY ALE KAZDY OTWOR POSIADA NOWE PLASTIKI PROSZE O ODPOWIEDZI
Mróz w domu czy +20 stopni.
Nie wiem czy dobry przelicznik zastosowałeś przy takiej wysokości ale to też przyjmowane jest przy -20 na zewnątrz więc u ciebie przy jakiś -15 może się zacząć problem.
Stosując twój przelicznik można przyjąć, że piec masz dobrany dla około 330 metrów. To duże uproszczenie ale pokaże ci rząd wielkości.
Napisz czy kocioł posiada jakieś sterowanie. Może masz pogodówkę?
Nie wiem czy dobry przelicznik zastosowałeś przy takiej wysokości ale to też przyjmowane jest przy -20 na zewnątrz więc u ciebie przy jakiś -15 może się zacząć problem.
Stosując twój przelicznik można przyjąć, że piec masz dobrany dla około 330 metrów. To duże uproszczenie ale pokaże ci rząd wielkości.
Napisz czy kocioł posiada jakieś sterowanie. Może masz pogodówkę?
-
mariusz2008
- Początkujący

-
mariusz2008
- Początkujący

-
mariusz2008
- Początkujący