uszczelnienie basenu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
gość2
uszczelnienie basenu
Mam na działce dość duży murowany basen, który za poprzedniego właściciela popękał. Chciałbym go jednak jakoś przywrócić do używalności na potrzeby ogródka. Chciałbym go najpierw częściowo zasypać (żeby był płytszy), a potem naprawić pęknięcie i wykafelkować. Jak to i czym fachowo zrobić? Czy wystarczyłoby zasypać basen drobnym gruzem, tłuczniem i zalać rzadkim betonem? Nie mam nic wspólnego z branżą budowlaną więc będę wdzięczny za każdą wskazówkę.
-
Trym
Skorzystaj z kompletnego systemu jakiejś firmy. Sopro np ma taki system. Pęknięcia zalewa się specjalną żywicą, w razie potrzeby wyrównuje szpachlą i uszczelnia zaprawą elastyczną, którą można zaostawić nieosłoniętą lub ułożyć na niej płytki tak jak chcesz. Kilka firm ofruje takie systemy, ja wiem o tym konkretnym, ale nie znam szczegułów.
-
rubio
Re: uszczelnienie basenu
[quote="gość2"]Mam na działce dość duży murowany basen...
ja ci proponuje zalozyc folie basenowa, 100% nieprzepuszczalnosci wody. bardzo skuteczna. dostepna w roznych kolorach a nawet w mozaice
ja ci proponuje zalozyc folie basenowa, 100% nieprzepuszczalnosci wody. bardzo skuteczna. dostepna w roznych kolorach a nawet w mozaice