uszczelnienie basenu

Właściwa hydroizolacja zabezpieczy dom przed przenikaniem wilgoci i wieloma problemami z tym związanymi. Trzeba o niej pamiętać budując dom i modernizując istniejące budynki. Odpowiedzi na pytania dotyczące wykonania hydroizolacji i potrzebnych materiałów, znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

gość2

uszczelnienie basenu

Post autor: gość2 »

Mam na działce dość duży murowany basen, który za poprzedniego właściciela popękał. Chciałbym go jednak jakoś przywrócić do używalności na potrzeby ogródka. Chciałbym go najpierw częściowo zasypać (żeby był płytszy), a potem naprawić pęknięcie i wykafelkować. Jak to i czym fachowo zrobić? Czy wystarczyłoby zasypać basen drobnym gruzem, tłuczniem i zalać rzadkim betonem? Nie mam nic wspólnego z branżą budowlaną więc będę wdzięczny za każdą wskazówkę.

Trym

Post autor: Trym »

Skorzystaj z kompletnego systemu jakiejś firmy. Sopro np ma taki system. Pęknięcia zalewa się specjalną żywicą, w razie potrzeby wyrównuje szpachlą i uszczelnia zaprawą elastyczną, którą można zaostawić nieosłoniętą lub ułożyć na niej płytki tak jak chcesz. Kilka firm ofruje takie systemy, ja wiem o tym konkretnym, ale nie znam szczegułów.

rubio

Re: uszczelnienie basenu

Post autor: rubio »

[quote="gość2"]Mam na działce dość duży murowany basen...
ja ci proponuje zalozyc folie basenowa, 100% nieprzepuszczalnosci wody. bardzo skuteczna. dostepna w roznych kolorach a nawet w mozaice

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hydroizolacje”