Naklejki na ścianę?
-
MarcinJ1985
- Początkujący

Re: Naklejki na ścianę?
Płytki klinkierowe z King Klinker są bardzo dobrym rozwiązaniem pozwalającym nawet na samodzielną dekorację ścian. Mam u siebie, jestem zadowolony
Widzę że temat nie jest młody, ale jest aktualny, a niewiele haseł uruchamia mnie tak jak ,,naklejki na ścianę". W dziecięcym pokoju to już w ogóle. Postawiłabym chyba na welurowe, żeby nadać przytulności, ale winylowe też się sprawdzą. Czyszczenie i zdejmowanie jest bezproblemowe, jak dziecko podrośnie i będzie chciało nalepki nawiązujące do hobby/bohaterów fikcyjnych/czegokolwiek to bez problemu się pozmienia.
Jak na możliwości dekoracyjne jakie stoją za wszelkimi naklejkami na ścianę, ceny są wręcz śmieszne, a nadają się wszędzie. U siebie ozdobiłam nimi w zasadzie każde pomieszczenie, mąż twierdzi że aż trochę przesadziłam, bo powierzchni nie mamy za wiele. W salonie mam puszczone nad sofą takie winylowe drzewo (sakurę japońską), czarno-różowe, więc ściana musiała być biała. Takie drzewo mi się marzyło od wielu lat, nawet meble pod nie dopasowałam :d Sofa niewielka, bardzo elegancka (model Skagen od firmy Puszman, idealna do małych wnętrz), nie przytłacza + ława w formie prostego stolika, dwa fotele też z prostym obiciem dorwane w jakiejś sieciówce. W sypialni nad łóżkiem geometryczny jeleń z porożem na całą ścianę (kiedyś były latające ptaki, ale mi się przestały podobać), w kuchniojadalni motyle 3D, bo mam sentyment do nylonowych motyli, które miała moja babcia
Jeszcze oczywiście losowe kruszynki w różnych miejscach, które kupuję impulsywnie jak jestem w markecie budowlanym 
Jak na możliwości dekoracyjne jakie stoją za wszelkimi naklejkami na ścianę, ceny są wręcz śmieszne, a nadają się wszędzie. U siebie ozdobiłam nimi w zasadzie każde pomieszczenie, mąż twierdzi że aż trochę przesadziłam, bo powierzchni nie mamy za wiele. W salonie mam puszczone nad sofą takie winylowe drzewo (sakurę japońską), czarno-różowe, więc ściana musiała być biała. Takie drzewo mi się marzyło od wielu lat, nawet meble pod nie dopasowałam :d Sofa niewielka, bardzo elegancka (model Skagen od firmy Puszman, idealna do małych wnętrz), nie przytłacza + ława w formie prostego stolika, dwa fotele też z prostym obiciem dorwane w jakiejś sieciówce. W sypialni nad łóżkiem geometryczny jeleń z porożem na całą ścianę (kiedyś były latające ptaki, ale mi się przestały podobać), w kuchniojadalni motyle 3D, bo mam sentyment do nylonowych motyli, które miała moja babcia
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Szanowni Państwo,
Wszystko zależy od stylu aranżacji i efektu, który chcemy uzyskać. Aby naklejki spełniły swoją rolę, podłoże powinno być odpowiednio przygotowane. Wzmocnić je, ustabilizować i zwiększyć jego przyczepność pozwoli zastosowanie gruntu polimerowego Śnieżka Acryl-Putz® GU40. Grunt należy nanosić w nierozcieńczonej postaci, pędzlem, wałkiem bądź poprzez natrysk. W przypadku zastosowania gładzi, rekomenduję wybór Śnieżka Acryl-Putz® ST10 Start.
Wszystko zależy od stylu aranżacji i efektu, który chcemy uzyskać. Aby naklejki spełniły swoją rolę, podłoże powinno być odpowiednio przygotowane. Wzmocnić je, ustabilizować i zwiększyć jego przyczepność pozwoli zastosowanie gruntu polimerowego Śnieżka Acryl-Putz® GU40. Grunt należy nanosić w nierozcieńczonej postaci, pędzlem, wałkiem bądź poprzez natrysk. W przypadku zastosowania gładzi, rekomenduję wybór Śnieżka Acryl-Putz® ST10 Start.
-
emeraldlady
- Początkujący

Jak uważacie - czy efekt surowego betonu na ścianie nadal jest trendy czy jednak już odchodzi i lepiej skupić się na czymś innym? Podoba mi się od kiedy, powiedzmy, wszedł w trendy, ale dopiero teraz kupiliśmy mieszkanie i stoimy przed wieloma wyborami. Chcielibyśmy urządzić je w sposób ponadczasowy, żeby co 3 lata nie robić totalnego remontu i przemeblowania. Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Trochę poczytałam i zaczynam się przekonywać do tego.
Mi jako dekoracja ściany to bardzo podoba się ta faktura 3D, ogólnie super inspiracja, piękne meble: https://www.mirjan24.pl/content/481-sal ... -kuchennym
Zdecydowanie fototapety lepiej się sprawdzą niżeli naklejki... Jeśli chcesz zadbać o jakość ścian to fototapeta będzie dobrym pomysłem.
W moim przypadku często korzystam z oferty sprawdzonego sklepu internetowego Willsoor z najróżniejszą elegancką odzieżą dla kobiet oraz mężczyzn, w tym np. willsoor.pl - Koszule damskie. Oferta tego sklepu jest bardzo rozbudowana, dostosowana do najróżniejszych potrzeb swoich klientów.
Ale czy to jest w ogóle trwałe? Czego można się spodziewać?
A może lepiej wejść w takie rzeczy - diamentowymalarz.pl?
To wygląda spoko.
A może lepiej wejść w takie rzeczy - diamentowymalarz.pl?
To wygląda spoko.
Cześć! Jeśli szukasz trwałych i łatwych do aplikacji naklejek na ścianę, polecam stronę Mała Pracownia. Mają szeroki wybór naklejek, które idealnie pasują do każdego wnętrza. Dekoracje na ścianę to świetny sposób na szybkie odświeżenie pokoju dziecka, a naklejki z ich oferty są łatwe do zamontowania i usunięcia. Idealne do zmieniających się gustów maluchów! Oferują naklejki dla dzieci w różnych motywach, od zwierząt po dinozaury.