Co na okna? Rolety, plisy, zasłony?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Co na okna? Rolety, plisy, zasłony?
Okiennice wewnętrzne czy tzw. Shuttersy są bardzo funkcjonalnym rozwiązaniem do każdego pomieszczenia.
Stanowią element dekoracyjny i najlepszą ochronę przez temperaturą zewnętrzną - wysoką latem lub niską zimą.
Stanowią element dekoracyjny i najlepszą ochronę przez temperaturą zewnętrzną - wysoką latem lub niską zimą.
-
cleopatraaa
- Aktywny

Plisy są fajne taki minimalistyczne i nowoczesne zarazem. Sprawdź sobie w Agata Rolety, oni są producentem osłon okiennych i można zamówić u nich online.
Ja też się zastanawiałam i doszłam do wniosku że nie zakładam nic . Jeżeli chodzi tylko o słońce to zamontuje żaluzje w środku i klimatyzację , wyjdzie taniej.
Za to zdecydowaliśmy się na moskitiery, które zamawialismy w tej firmie: lublin rolety.
W tym roku była masa komarów, tak wieć okazało sie to świetną opcja.
Za to zdecydowaliśmy się na moskitiery, które zamawialismy w tej firmie: lublin rolety.
W tym roku była masa komarów, tak wieć okazało sie to świetną opcja.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2022, 9:15 przez Kayac, łącznie zmieniany 1 raz.
A co miałaś w namyśle do zakładania?Kayac pisze:Ja też się zastanawiałam i doszłam do wniosku że nie zakładam nic . Jeżeli chodzi tylko o słońce to zamontuje żaluzje w środku i klimatyzację , wyjdzie taniej.
Ja u siebie mam rolety, jedna roleta materiałowa jest przymocowana do sufitu inna do okna, W salonie mam sufitowe aż do dołu zamiast firan, a w pokoju sypialnianym mam takie na szyby okienne i wszystkie zamówiłam ze sklepu lestore.
-
cleopatraaa
- Aktywny

Ja mam plisy i mega polecam. Super rozwiązani, bo nie rzuca się tak w oczy, spokojnie pasują do większości firan i zasłon. Do tego świetnie zaciemnia w środku. Ja zamawiałam w Agata Rolety, jakby ktoś szukał producenta to mogę polecić. Lepsza jakość niż marketowe.
Ja również w Agata Rolety zamawiałem, ale akurat rolety dzień noc. Poza tym mega polecam pomyśleć sobie o moskitierach. W lato są jak znalazł. Też tam zamawiałem 
Nie jestem pewna, czy warto jest dobierać zasłony do pory roku. Bardziej powinniśmy zwracac uwagę na fakt, czy dobrze pasują w danym pomieszczeniu. Do wystroju, do karnisza. Jak równeiż do naszych potrzeb. Sama muszę mieć na przykład w sypialni zasłony totalnie black out z uwagi na to, ze nie zasnę w jasnym pomieszczeniu
Od siebie polecam zasłóny na szynach sufitowych i takie osłony karnisza https://sklep.flexgips.com/oslony_karnisza Wyglada to elegancko oraz klasycznie.
http://www.forumbudowlane.pl/
Okna i drzwi w dopasowanych do siebie kolekcjach, które możesz zróznicowac kolorystycznie weźmiesz od MS. Tu masz - ms. pl/mapa-produktow-ms/ aktualny katalog z krótkim omówieniem każdego systemu, więc łatwiej mniej więcej określić, o co pytać poxniej w salonie sprzedaży.
Zadzwoń do Pana Jacka z Nowe Plisy. Montuje wszystkie rodzaje osłon okiennych, w tym plisy z dwukierunkową regulacją, że sobie zasłonisz dowolny kawałek okna, kiedy będziesz potrzebować. Ten mechanizm jest mega wygodny na co dzień. To jego numer 512 627 219. Pomiar Ci ogarnie po mailu. Raz dwa, w Warszawie właśnie. Tu masz więcej info noweplisy .pl/plisy-warszawa/.