Co na okna? Rolety, plisy, zasłony?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Co na okna? Rolety, plisy, zasłony?
Okiennice wewnętrzne czy tzw. Shuttersy są bardzo funkcjonalnym rozwiązaniem do każdego pomieszczenia.
Stanowią element dekoracyjny i najlepszą ochronę przez temperaturą zewnętrzną - wysoką latem lub niską zimą.
Stanowią element dekoracyjny i najlepszą ochronę przez temperaturą zewnętrzną - wysoką latem lub niską zimą.
-
cleopatraaa
- Aktywny

Plisy są fajne taki minimalistyczne i nowoczesne zarazem. Sprawdź sobie w Agata Rolety, oni są producentem osłon okiennych i można zamówić u nich online.
Ja też się zastanawiałam i doszłam do wniosku że nie zakładam nic . Jeżeli chodzi tylko o słońce to zamontuje żaluzje w środku i klimatyzację , wyjdzie taniej.
Za to zdecydowaliśmy się na moskitiery, które zamawialismy w tej firmie: lublin rolety.
W tym roku była masa komarów, tak wieć okazało sie to świetną opcja.
Za to zdecydowaliśmy się na moskitiery, które zamawialismy w tej firmie: lublin rolety.
W tym roku była masa komarów, tak wieć okazało sie to świetną opcja.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2022, 9:15 przez Kayac, łącznie zmieniany 1 raz.
A co miałaś w namyśle do zakładania?Kayac pisze:Ja też się zastanawiałam i doszłam do wniosku że nie zakładam nic . Jeżeli chodzi tylko o słońce to zamontuje żaluzje w środku i klimatyzację , wyjdzie taniej.
Ja u siebie mam rolety, jedna roleta materiałowa jest przymocowana do sufitu inna do okna, W salonie mam sufitowe aż do dołu zamiast firan, a w pokoju sypialnianym mam takie na szyby okienne i wszystkie zamówiłam ze sklepu lestore.
-
cleopatraaa
- Aktywny

Ja mam plisy i mega polecam. Super rozwiązani, bo nie rzuca się tak w oczy, spokojnie pasują do większości firan i zasłon. Do tego świetnie zaciemnia w środku. Ja zamawiałam w Agata Rolety, jakby ktoś szukał producenta to mogę polecić. Lepsza jakość niż marketowe.
Ja również w Agata Rolety zamawiałem, ale akurat rolety dzień noc. Poza tym mega polecam pomyśleć sobie o moskitierach. W lato są jak znalazł. Też tam zamawiałem 
Nie jestem pewna, czy warto jest dobierać zasłony do pory roku. Bardziej powinniśmy zwracac uwagę na fakt, czy dobrze pasują w danym pomieszczeniu. Do wystroju, do karnisza. Jak równeiż do naszych potrzeb. Sama muszę mieć na przykład w sypialni zasłony totalnie black out z uwagi na to, ze nie zasnę w jasnym pomieszczeniu
Od siebie polecam zasłóny na szynach sufitowych i takie osłony karnisza https://sklep.flexgips.com/oslony_karnisza Wyglada to elegancko oraz klasycznie.
http://www.forumbudowlane.pl/