Jakie Akcesoria do kuchni??
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jakie Akcesoria do kuchni??
Ja zapytam o trochę większe "akcesoria" do kuchni. Konkretnie piekarnik. Używa ktoś piekarnika parowego? Myślę nad modelem: Electrolux SteamBoost, w którym można piec z użyciem pary lub gotować na parze
Osobiście nie mam takiego, ale koleżanka tak i jest zadowolona, ale nie pamietam jakiej jest marki. Co zaś mniejszych akcesoriów to mogę podpowiedzieć, że jest teraz spora promocja na superwnetrze.pl, która odkryłam wczoraj i to szczerze przez przypadek, bo szukałam fotela do pokoju córki i kliknęłam w link. Oczywiście fotel zamówiła, a do tego jeszcze zestaw do cukru i smietanki blomus livo matowy, nareszcie przestanę wstydzić się stawiając na stół i pozbędę się tych swoich staroci. Tak w ogóle to sporo jest takich ciekawych i nawet niedrogich rzeczy, a maraka jest jednak z górnej półki.
agadys
-
Bartłomiej26
- Aktywny

- Kontakt:
-
katarzyna.mlynska4
- Zainteresowany

Ja zamiast hokera mam wysoki taboret i jak dla mnie dużo bardziej spełnia swa rolę, ale może to kwesta wystroju.
Witam,
ja bardzo polecam czajnik DE LONGHI KBJ 2001.BK osobiście go posiadam wraz z tosterem tej samej firmy i bardzo sobie chwalę. Oczywiście można powiedzieć , że czajnik jak czajnik przecież nic poza grzaniem wody nie robi, ale tutaj bardziej chodzi o nowoczesny design, który idealnie wpasowuje się w koncepcje wystroju mojej kuchni
fajną opcją jest też system, który blokuje możliwość podgrzewania kiedy w środku nie ma wody co akurat się przydaję i zapobiega przedwczesnemu zniszczeniu
ja bardzo polecam czajnik DE LONGHI KBJ 2001.BK osobiście go posiadam wraz z tosterem tej samej firmy i bardzo sobie chwalę. Oczywiście można powiedzieć , że czajnik jak czajnik przecież nic poza grzaniem wody nie robi, ale tutaj bardziej chodzi o nowoczesny design, który idealnie wpasowuje się w koncepcje wystroju mojej kuchni
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Polecam kupienie szybkowaru.Szczególnie jeśli nie macie czasu na przygotowywanie niektórych potraw ( a jak wiadomo wiele potraw kuchni polskiej wymaga czasu....)
Pierwsza i najważniejsza zaleta szybkowaru to fakt, że znacznie szybciej przygotujemy w nich posiłki. Dzieje się tak za sprawą dużego ciśnienia panującego wewnątrz, a także pary wodnej ogrzewającej składniki potrawy. Jedzenie smakuje tak samo ale jest po prostu przygotowane o wiele szybciej Ponadto podczas gotowania zużywa się o wiele mniej energii (na indukcji czy na gazie). Zerknij sobie na ten sprzęt https://ostry-sklep.pl/fissler-szybkowar-vitavit-25l-22cm-premium
Pierwsza i najważniejsza zaleta szybkowaru to fakt, że znacznie szybciej przygotujemy w nich posiłki. Dzieje się tak za sprawą dużego ciśnienia panującego wewnątrz, a także pary wodnej ogrzewającej składniki potrawy. Jedzenie smakuje tak samo ale jest po prostu przygotowane o wiele szybciej Ponadto podczas gotowania zużywa się o wiele mniej energii (na indukcji czy na gazie). Zerknij sobie na ten sprzęt https://ostry-sklep.pl/fissler-szybkowar-vitavit-25l-22cm-premium
przede wszystkim korzystam z akcesoriów praktycznych.... zestaw garnków stalowych, drewniane przybory, lekkie patelnie non stick, nie lubię udziwnień 
Blender blender kielichowy i blender rozdrabniacz
tak. 3 różne
waga kuchenna, patelnia do naleśników, opiekacz, gofrownica ( robię fit gofry, bo jestem na diecie sportowej) toster ... i rożnego rodzaju foremki do ciastek i muffinek
Jesli lubisz świeżo wyciskane soki z owoców oraz warzyw, polecam kupienie sobie wyciskarki. Sama jestem posiadaczaką wyciskarki firmy Sana, z której mozna spokojnie zrobić równiez i domową nutellę:

Jesli lubisz świeżo wyciskane soki z owoców oraz warzyw, polecam kupienie sobie wyciskarki. Sama jestem posiadaczaką wyciskarki firmy Sana, z której mozna spokojnie zrobić równiez i domową nutellę:

http://www.forumbudowlane.pl/
Ze swojej strony polecam noże od Masterchef, szczególnie, ze w sklepach Netto jest obecnie dobra promocja w ramach zbierania naklejek za zakupy.
Noże obecnie mam w swojej kuchni, w sklepach kupuję codziennie tak wiec udało mi się dość szybko skompletować cały komplet i muszę je pochwalić za jakość wykonania. Są bardzo ostre (aczkolwiek wiadomo, ze tak jak kazde noże trzeba co jakiś czas naostrzyć). Wygodne oraz dobrze leżą w ręce.
Jeśli nie uda sie Wam skompletować całego zestawu, polecam w pierwszej kolejności kupić nóż do pomidorów oraz noż szefa kuchni. Sa najlepsze.
Noże obecnie mam w swojej kuchni, w sklepach kupuję codziennie tak wiec udało mi się dość szybko skompletować cały komplet i muszę je pochwalić za jakość wykonania. Są bardzo ostre (aczkolwiek wiadomo, ze tak jak kazde noże trzeba co jakiś czas naostrzyć). Wygodne oraz dobrze leżą w ręce.
Jeśli nie uda sie Wam skompletować całego zestawu, polecam w pierwszej kolejności kupić nóż do pomidorów oraz noż szefa kuchni. Sa najlepsze.
-
BartekKowalski
- Aktywny

Co sądzicie o robotach kuchennych?
Absolutnie nie obejdzie się bez takich podstawowych rzeczy, jak garnki oraz patelnie. Byleby tylko były wysokiej jakości, inaczej się zużyją i trzeba będzie kupić nowe modele, a to zupełnie bez sensu.
Mikser planetarny, blender, sokowirowka, blender do shakow, toster, grill elektryczny, maszynka do siekania warzyw - uzywane wszystko bardzo czesto.
No i polecam również sokowirówkę do soków.Domowe soki są znacznie smaczniejsze niż soki ze sklepu. No i nie wspominając o tym, ze są również o wiele zdrowsze. Jeśli szukacie porządnej w dobrej cenie ,polecam tę od Zelmotor ( dobra polska firma)

No i polecam również sokowirówkę do soków.Domowe soki są znacznie smaczniejsze niż soki ze sklepu. No i nie wspominając o tym, ze są również o wiele zdrowsze. Jeśli szukacie porządnej w dobrej cenie ,polecam tę od Zelmotor ( dobra polska firma)

Ostatnio zmieniony 29 wrz 2021, 7:57 przez K@linka, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: jakie Akcesoria do kuchni??
ładnie to wyglądaPollyy pisze:Hej ja w swojej kuchni mam wszystkie akcesoria z firmy electrolux. Naprawdę polecam.
Bardzo ostry nóż to podstawa, blender, robot planetarny, obieraczka do warzyw, sitko. Muszę mieć zapas ręcznika papierowego i papieru do pieczenia.
Polecam też zlewozmywaki granitowe - są najłatwiejsze w utrzymaniu w czystości. Sama jestem ze swojego bardzo zadowolona
Bez wielu rzeczy nie wyobrażam sobie funkcjonowania w kuchni .
Polecam też zlewozmywaki granitowe - są najłatwiejsze w utrzymaniu w czystości. Sama jestem ze swojego bardzo zadowolona
Bez wielu rzeczy nie wyobrażam sobie funkcjonowania w kuchni .
oczywiscie ze takie soki sa lepsze, sa niefiltrowane, nieklarowane, niepasteryzowane, chociaz nie wszystko da sie zrobic w domu. ja kupuje na przyklad soki pomidorowe d 'polskich pomidorów' przecierowe, z solą i pieprzem, geste z miazszem, nie zawsze chce mi sie samemu robić i brudzić calej kuchni.