Budowa domu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Budowa domu
Wszystkie wykopy jak drenaż, zbiorniki lepiej razem robić. Później instalacje związane z okablowanie muszą być przed rynkami dobrze poprowadzone a sam prąd ze skrzynki do budynku na etapie fundamentów. Instalacje takiej jak klimatyzacja rekuperacja może być dodaną później. Instalacje odgromowe i uziom już zaczynasz w fundamentach od położenia bednarki
Dobrze również wcześniej rozplanować sobie rekuperację.
Dobrze również wcześniej rozplanować sobie rekuperację.
http://www.forumbudowlane.pl/
Macie rację. Do elewacji domu lepiej stosować dobry materiał izolacyjny oraz oczywiście jeden, dobry, kompleksowy system. Osobiście u mnie się sprawdza Foveo-Tech. Mają teraz bardzo fajny i praktyczny tynk modelowany TSS 05.
-
Jendrula469
- Zainteresowany

Prawda. Fajnie można zrobić sobie na scianie jakąś wybraną przez siebie strukturę i do tego nie bawić się w kupowanie i montaż innych struktur dekoracyjnychvaldeko pisze:Macie rację. Do elewacji domu lepiej stosować dobry materiał izolacyjny oraz oczywiście jeden, dobry, kompleksowy system. Osobiście u mnie się sprawdza Foveo-Tech. Mają teraz bardzo fajny i praktyczny tynk modelowany TSS 05.
nie no ktoś kto nie ma pojęcia o budowaniu, raczej tylko kupuje dom ;p
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2021, 10:35 przez likoo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rafaello090
- Początkujący

Kupując dom jednak trzeba pamiętać, że warto w takiej sytuacji skorzystać z usług rzeczoznawcy budowlanego, który wykona odpowiednie badania w celu sprawdzenia stan zużycia budynku. To pozwoli określić jakie prace należy wykonać przed wprowadzeniem się do nowego domu
Budowa zajęła nam o wiele dłużej niż byśmy sobie tego życzyli, niestety. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na wynajem ładowarek teleskopowych i jakoś to wszystko ruszyło do przodu. A wy? Jakie macie ogólnie plany budowlane na ten rok? Myślę, że określenie tego może mieć ogromne znaczenie w odpowiedziach na wasze pytania. W tym roku mamy zamiar w ogóle już się wprowadzić. Czeka nas urządzanie.
-
ewelinakokot
- Początkujący

Nie zgodzę się z tym, że jeśli ktoś nie zna się na budowie domu, wtedy kupuje gotowy. Mimo wszystko budując dom jestem w stanie kontrolować chociażby jakość materiałów i poziom wykonanej usługi. Ja się na tym nie znam, ale jest cała masa ludzi znająca się na rzeczy. Jeśli kupuje się gotowy dom trzeba liczyć się z tym, że wyjdą jakieś "kwiatki". Jeśli nie teraz, to w przyszłości. Każdy chce zarobić i oszczędza na czym się da.