Szambo - za i przeciw
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Szambo - za i przeciw
Ja uważam, że szambo jest bardzo dobrym rozwiązaniem na długie lata. Sam posiadam zbiornik jednokomorowy o pojemności 7 m3. Koszt szamba jest niewielki, a jego eksploatacja prosta i bezproblemowa. Dodatkową zaletą jest także łatwy montaż zbiornika.
-
Steven2000
- Początkujący

Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą, szambo to bardzo dobry pomysł. Poza tym budowa jest banalna, zwłaszcza, że firmy takie mają w ofercie prefabrykaty. Banalna sprawa.
wszystko zależy od sytuacji np. rodzaju terenu albo budżetu - na tej podstawie wybiera się czy to szambo czy oczyszczalnie ścieków. jedno i drugie ma swoje wady i zalety
Zawsze lepsza będzie oczyszczalnia ścieków. Fakt cena jest droższa, ale oczyszczalnia ma zdecydowanie więcej zalet i jest ekonomicznym rozwiązaniem. Przede wszystkim odchodzą opłaty za odbiór nieczystości a to są spore koszty
-
Maciuszek87
- Aktywny

Mogę Ci polecić czujnik ALERT. Firma sama robi swoje sygnalizatory, ja nie mam z nim problemu. Dla mnie to była najlepsza opcja, bo już po różnych bezprzewodowych sprzętach w domu wiem, że to się w ogóle nie sprawdza i prędzej czy później i tak zacznie szwankować.
Uważam ,iż w dzisiejszych czasach rację bytu ma jedynie profesjonalna oczyszczalnia.
-
szary beton
- Początkujący

Popieram przedmówców! 
Powtórzę to co wcześniej: przed podjęciem ostatecznej decyzji przejrzyj załączoną przeze mnie ulotkę. Bezzapachowa oczyszczalnia biologiczna w ostatecznym rozrachunku wypada wygodniej i bardziej ekonomicznie w stosunku do szamba.
Jeżeli jednak już masz szambo na działce, to możesz je bez problemu zmodernizować do oczyszczalni ścieków.
Jeżeli jednak już masz szambo na działce, to możesz je bez problemu zmodernizować do oczyszczalni ścieków.
- Załączniki
-
- bezzapachowe_oczyszczalnie_bio_easy_flow_09_07_2020.pdf
- (3.16 MiB) Pobrany 91 razy
-
FARTYLKA99
- Zainteresowany

ja tez szukałam firmy całkiem niedawno bo chatę dopiero co buduję
Wiec wiadomo, że się przyda http://szambabetonowe-brat-bet.pl/