Temat stary no i niestety dalej też stary problem pozostał. Ratuję się mechanicznymi osuszaczami ale to nie tędy droga. Mam stary budynek i zastanawiam się czy go ocieplać co by gorzej nie było. Pozdro.Krystian_Tarnowski pisze:odkopałeś temat zapomniany przez wszystkich ... szacun
Wilgotne ściany !!!!
-
skorpion-28
- Początkujący

Re: Wilgotne ściany !!!!
-
SymetriaPoznan
- Początkujący

Ja miałem gorzej bo odrestaurowywałem stary budynek, gdzie izolacja pozioma już wzięła w łeb. Znalazłem technologię która jak dla mnie jest najbardziej pewna- wykonuje ją firma z Polski. Podcięli mi cały budynek i włożyli płytę z tworzywa i kliny. Od tamtej pory ŻADNEGO problemu. Polecam gdyby ktoś szukał rozwiązania problemu. Metoda podcinania- jakby ktoś szukał. Bodaj z Poznania są ale działają w całej Polsce
Też tak miałem! pod płyty faliste PCV zbierała się wilgoć i przez długi czas nie widziałem tego... a jak już zobaczyłem, to było za późno.
Mielismy wilgotne sciany bo izolacja byla zla. Po remoncie jakis rok i grzyb sie pojawil. Odpowiednia chemia, sciany osuszenie z odpowiednią firmą no i sciana zabezpieczona. Grzyb nie wrocil
Dzień dobry. Mam taki problem, u mnie kapie z sufitu w piwnicy, nie wiem co mam z tym sama zrobić. Może ktoś zna dobrego fachowca i żeby nie drogo było. Napiszcie kontakt. Jestem z Katowic
a jak już zobaczyłem, to było za późno.