Jakie noże kuchenne polecacie?

Jeżeli zastanawiasz się nad kupnem nowej pralki czy telewizora, a nie wiesz co wybrać, poradź się innych forumowiczów i wybierz najlepszy dla siebie model. Tutaj znajdziesz informacje o najnowszych produktach RTV i AGD.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Ancia
Początkujący
Początkujący

Re: Jakie noże kuchenne polecacie?

Post autor: Ancia »

Mam sporo nożyi to zarówno markowych jak i firm krzak ale przyznam, że najlepiej mi sie sprawdził Philipiak. Wiem, że do najtańszych nie należą, ale jednak są mega ostre, nie tępią się łatwo i są dosłownie do wszystkiego.

getbeter
Początkujący
Początkujący

Post autor: getbeter »

Trzeba uważać na noże pseudo-ceramiczne pomalowane ładną farbką :)

Michal87
Początkujący
Początkujący

Post autor: Michal87 »

To prawda jest takich pełno. Prawdziwe noże ceramiczne tłuką się jak upadną. Ja kupiłem w ikea zestaw takich noży ceramicznych (prawdziwych). Są bardzo ostre, szczerze to nie używamy ich na co dzień

Albertiss
Początkujący
Początkujący

Post autor: Albertiss »

Ja używam od około dwóch lat zestawu 7 noży firmy FISKARS. Firma Fiskars robi dobre noże w przystępnych cenach. Jestem zadowolony z tych noży. :D

Awatar użytkownika
Złotowłosa
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Złotowłosa »

Nie mam do końca takiego dużego przekonania do noży ceramicznych. Miałam kiedys dwa takie noże Jeden typowy nóż szefa kuchni, drugi nożyk do obierania warzyw oraz owoców. I faktycznie były ostre, potem jednak miałam problem z ich naostrzeniem. NIe da się ich naostrzyć tradycyjną ostrzałką, mozna je w taki sposob wyszczerbić. Z nozami tego typu trzeba się udać do profesjonalnego punktu, na co nie mam czasu ani ochoty.

Jeśli chodzi natomiast o zastawę kuchenną, polecam zerknąć sobie na ceramikę w ofercie Bolesławca:
https://andyceramika.pl/dzbanki

Wszystko jest ręcznie malowane.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2024, 8:07 przez Złotowłosa, łącznie zmieniany 2 razy.

Rizka
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Rizka »

Noże kuchenne zwilling są bardzo dobre. Wykonywane ze stali nierdzewnej w dolinie Solingen, szczególnie te zestawy w blokach samoostrzących są niesamowite. Ja bardzo chciałabym mieć taki i nie musieć się męczyć przy ostrzeniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt RTV i AGD”