dom energooszczedny ? co z tego wyjdzie ?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: dom energooszczedny ? co z tego wyjdzie ?
Zna się z internetu bo tam najwięcej pada zapytań, ludzie wolą przeczytac informacje np na takiej stronie http://www.dedietrich-solary.pl/domy-pasywne-i-energia-solarna/ i myślą, że wszystko wiedzą najlepiej ^^ a jak żwawo jest na forum 
Chłopie, idź się pomodlić o zdrowie, bo o rozum już jest za późno. Nawet spamować nie umiesz! 
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Jak się mogą znać na temacie domów 15kWh/m2 ja w takich domach nie stosuje się kolektorów i centralnego (z buforem) ogrzewania!! Jak mogą się więc na tym znać?cympekwm pisze:Zna się z internetu bo tam najwięcej pada zapytań, ludzie wolą przeczytac informacje np na takiej stronie http://www.dedietrich-solary.pl/domy-pasywne-i-energia-solarna/ i myślą, że wszystko wiedzą najlepiej ^^ a jak żwawo jest na forum :D
A powiedzcie mi macie w swoich domach kolektory słoneczne bądź ogniwa fotowoltaiczne? ja znalazłam takie ogniwa i rozważam zakup. z tego co wiem teraz mozna starać się o dofinansowanie na ten cel.
A co ma wyjść? Dom energooszczędny, choć oczywiście trzeba wszystko dokładnie rozplanować
Czy wiesz że inteligentny dom zużywa mniej energii?
Inteligentne rozwiązania pełnią rolę mózgu naszego domu. Integrując poszczególne urządzenia w jeden system, optymalizują ich pracę oraz dostosowują do potrzeb każdego domownika.
Inteligentne rozwiązania, które pomagają sterować pracą grzejników, termostatu czy rolet, mogą obniżyć rachunki za ogrzewanie nawet o 20–30 proc. Dodatkowe oszczędności może przynieść inteligentne zarządzanie oświetleniem.
polecam abaks-system
Inteligentne rozwiązania pełnią rolę mózgu naszego domu. Integrując poszczególne urządzenia w jeden system, optymalizują ich pracę oraz dostosowują do potrzeb każdego domownika.
Inteligentne rozwiązania, które pomagają sterować pracą grzejników, termostatu czy rolet, mogą obniżyć rachunki za ogrzewanie nawet o 20–30 proc. Dodatkowe oszczędności może przynieść inteligentne zarządzanie oświetleniem.
polecam abaks-system
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Modulacja temperatury we współczesnych instalacjach HVAC zwiększa zużycie energii, nie zmniejsza!Sylwiap1 pisze:Czy wiesz że inteligentny dom zużywa mniej energii?
polecam abaks-system
rekuperacja od 1989r
- mortimer81
- Początkujący

Myślę, że dom energooszczędny to naprawdę dobry pomysł. Powinniśmy dbać o środowisko.
Dom to poważny projekt.
Firma SkandicHus oferuje budowę domów energooszczędnych
-
MaciejH765
- Początkujący

Ja mam dom energooszczędny stawiany przez FVF DEVELOPMENT. Jestem bardzo zadowolony z ich pracy - profesjonalna i miła obsługa. Dom zużywa o wiele mniej energii niż tradycyjny, spełnia swoje zadanie w 100 %.
-
kamilpytka08
- Początkujący

jeżeli dom ma być energooszczędny to trzeba pomyśleć o fotowoltaice ja u siebie już mam i jestem bardzo zadowolony 
-
ewacebula3
- Początkujący

a kto ci robił?kamilpytka08 pisze:jeżeli dom ma być energooszczędny to trzeba pomyśleć o fotowoltaice ja u siebie już mam i jestem bardzo zadowolony
-
kamilpytka08
- Początkujący

mi robiła firma zielony volt
wszystko perfekcyjnie 
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Jeżeli to on grid to inni płacą za Pana prąd, bo taka instalacja nie zmniejsza produkcji prądu z elektrowni , ale zmniejsza wpływy.kamilpytka08 pisze:jeżeli dom ma być energooszczędny to trzeba pomyśleć o fotowoltaice ja u siebie już mam i jestem bardzo zadowolony
To jak dać grupie ludzi darmowe przejazdy komunikacją.
rekuperacja od 1989r