Jaki kocioł grzewczy?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
- karoka65
- Superużytkownik

- Kontakt:
Re: pytanie
Widać że on zawsze myśli tylko o jednym i inaczej.
Co mogę ci kolego powiedzieć z tego co widzę w okolicy to takie namioty ogrodnicy ogrzewają kotłami na miał.
Co mogę ci kolego powiedzieć z tego co widzę w okolicy to takie namioty ogrodnicy ogrzewają kotłami na miał.
Re: pytanie
Dla jednego namiotu kocioł miałowy jest niestety nieekonomiczny. Przy ciągłym wzroście cen miału i te paliwo jest drogie.
Nie pozostaje mi nic innego jak tylko lobbować wszystkie nieekologiczne działania w oczekiwaniu na jak najszybsze ocieplenie naszego klimatu :D
Nie pozostaje mi nic innego jak tylko lobbować wszystkie nieekologiczne działania w oczekiwaniu na jak najszybsze ocieplenie naszego klimatu :D
Re: jaki kocioł grzewczy?
wróćmy do głównej dyskusji, zastanawiam się nad kotłem logica, ktoś coś słyszał?
Ogólnie uważam, że kotły defro to bardzo dobry wybór. Ogólnie je wam bardzo polecam, bo warto.
-
roboczogodzina
- Zainteresowany

Kocioł grzewczy to inwestycja na lata, nie warto się spieszyć z wyborem, ale pytać fachowców.
Osobiście wybierałem kocioł dolnego spalania, firmy Kołton (okolice Bielska-Białej). Obsługa fachowa, dokładny opis kotłów zawsze jest na stronie, chociaż ciężko wybrać.
Osobiście wybierałem kocioł dolnego spalania, firmy Kołton (okolice Bielska-Białej). Obsługa fachowa, dokładny opis kotłów zawsze jest na stronie, chociaż ciężko wybrać.
Ludzie inwestują w zabytkowe auta, nieruchomości, dzieła sztuki, wina, znaczki, monety...itp ale w kotły ?!?! pierwsze słysze !!!roboczogodzina pisze:Kocioł grzewczy to inwestycja na lata, ......
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

W aspekcie wprowadzenie standardu zeroenergetycznego - to zbieranie kotłów grzewczych - może być dochodowe! Zawsze bedzie można muzeum otworzyć, dzieciakom pokazać.Kocioł grzewczy to inwestycja na lato
-
roboczogodzina
- Zainteresowany

złośliwcy
Chodziło mi o to, że jeśli wybierzesz dobry kocioł, to możesz dzięki niemu zaoszczędzić w przyłości, lepiej zapłacic raz większą sumę za dobry sprzęt, niż kupić szajs, który potem trzeba kilkakrotnie naprawiać.
A co myślicie o palnikach ]oferowanych przez firmę Witkowski tak jak ten model Palnik rynnowy APR Jest to też dobre rozwiązanie?
-
marekzzabek
- Zaawansowany

a interesowaliście się kiedys jak zbudowana jest pompa ciepła?
https://www.youtube.com/watch?v=kJWPBcGfnYE
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Tylko po co dziś pokazywać pompy sprzed 20 lat? Wysoka cena, niski komfort niewygórowana efektywność.marekzzabek pisze:a interesowaliście się kiedys jak zbudowana jest pompa ciepła?
Niezłe rzeczy jeśli chodzi o technikę grzewczą produkuje marka Saymon - saymon.eu. Mam od nich modulowany kocioł kondensacyjny i działa bez zarzutu. Certyfikowana sprawność na poziomie 110 procent, więc urządzenie wyjątkowo efektywnie wykorzystuje energię.
Ja swój piec kupiłem w firmie z Pleszewa w DRAGON i powiem wam, że to była jedna z najlepszych decyzji. Firma oferuję sprawdzony sprzęt w bardzo dobre cenie.
Jak zależy Wam na czymś co faktycznie posłuży długi okres czasu, to proponuję zerknąć na ekogren.pl. Mam ich kocioł już ponad 4 lata i na chwilę obecną wszystko działa jak należy. Wykonanie na 5 z plusem!
-
Wojciech&Jagielski
- Początkujący

Obecnie istnieje opcja nagrzewnic elektrycznych. Takie rozwiązanie sprawdza się wyjątkowo dobrze przy namiotach magazynowych. Namiot magazynowy jest konstrukcją mobilną dokładnie tak jak nagrzewnica.