Montaż skrzydeł okiennych zamiast witryn.

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Karol135
Początkujący
Początkujący

Montaż skrzydeł okiennych zamiast witryn.

Post autor: Karol135 »

Dzień dobry,
W garażach mam założone stare luksfery (garaże z lat 90-tych) przez które wpada bardzo mało światła. Planowałem je wykuć, a zamontować na piankę stare plastikowe skrzydła okienne, które zostały mi z wymiany w domu. Byłyby wmontowane na stałe (bez futryn), co za tym idzie bez możliwości otwierania, coś jak zwykłe witryny. Czy mogą być z tym jakieś problemy? Czy mogą np. popękać? Pozdrawiam

P.S. Domyślam się, że jest to niezgodne ze sztuką, ale raz że nie muszę bujać się z utylizacją okien w dobrym stanie, dwa to mi praktycznie idealnie pasują w miejsce luksferów (15cm podkuć) trzy, w łatwy sposób miałbym widno w garażach ;) Z góry dziękuję za odpowiedź

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”