Jakie Akcesoria do kuchni??

Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

urzędnik
Aktywny
Aktywny

Re: Jakie Akcesoria do kuchni??

Post autor: urzędnik »

Ja ostatnio trafiłem na bardzo ciekawą propozycję w gadżetach do kuchni, znajdziecie wiele ciekawych propozycji, które ozdobią kuchnię i dodadzą klimatu. Mi bardzo się spodobały pojemniki na herbatę i solniczki o ciekawych kształatach.

dariawaria
Aktywny
Aktywny

Post autor: dariawaria »

ze swojej strony mogę dodać kolorowe kieliszki house doctor, lubie tą firmę bo ma bardzo ciekawe i wyróżniające się na rynku propozycję, nie tylko zastawy i szkła z resztą :)

Awatar użytkownika
tetate
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: tetate »

Każdy powinien dobrać sobie akcesoria pod siebie, jednak jeśli mogę tutaj polecić dwa sprzęty, które się u mnie sprawdziły i z których korzystam najczęściej to będą to

blender - polecam tutaj model Blender PROFI COOK PC-SM 1005 - kupiłam po namowach i urządzenie bardzo przydatne w kuchni. Ogólnie, to szkoda, że wcześniej w ogóle nie używałem blendera, zaoszczędziłbym sporo czasu i nerwów, ale to już było... sprzęt bardzo dobrej jakości w stosunku do ceny. Kupowałam w sklepie Clatronic.

opiekacz do kanapek - najlepiej z funkcją grilla, ostatnio korzystam praktycznie codziennie jak z rana mam ochotę na urozmaicenie sobie kanapek.

Swoją drogą to chcę sobie na dniach kupić jakiś niedrogie ekspres do kawy. Co byście polecili?
Ostatnio zmieniony 14 cze 2019, 10:41 przez tetate, łącznie zmieniany 2 razy.

malaka
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: malaka »

Ładne akcesoria mają w Homli. Ja tam uwielbiam robić zakupy.

andrzej1985
Początkujący
Początkujący

Post autor: andrzej1985 »

tetate pisze:
Swoją drogą to chcę sobie na dniach kupić jakiś niedrogie ekspres do kawy. Co byście polecili?
Jest wiele wartych polecenia ekspresów. Napisz na początek ile osób będzie korzystało z ekspresu, na jakich kawach Ci zależy i o jakim budżecie myślałaś?

aga01
Aktywny
Aktywny

Post autor: aga01 »

Po akcesoria kuchenne warto teraz zajrzeć na superwnetrze.pl. Mają akurat duże promocje na markę zack i blomus. To jedne z lepszych marek i warto skorzystać z takiej okazji, ja już to uczyniłam i nie żałuję, wręcz przeciwnie chyba jeszcze klika rzeczy zamówię.
agadys

karolinamak
Aktywny
Aktywny

Post autor: karolinamak »

Koniecznie jak masz okazję to idź sobie na prezentację thermomixa, na przykład do Pani Justyny Ciesiun w Kielcach. Ten sprzęt jest naprawdę super a na takiej prezentacji możesz go wypróbować

malina32
Aktywny
Aktywny

Post autor: malina32 »

Jak planujesz grillowanie w ogrodzie ze znajomymi nie zapomnij o zapasie brykietu, środkach do czyszczenia grilla i tackach aluminiowych, bo to podstawa zdrowego grillowania.

Awatar użytkownika
martan
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: martan »

Jaką polecicie kostkarkę do lodu?
http://www.forumbudowlane.pl/

Awatar użytkownika
Tomek5
Aktywny
Aktywny

Post autor: Tomek5 »

Ale jaką? Do użytku codziennego czy jednak do użytku profesjonalnego?

Bo jeśli kostkarka ma być do użytku profesjonalnego, to warto się zastanowić nad porządniejszym sprzętem. Kostkarka będzie uzywana o wiele częściej, tak wieć powinna być dobrze wykonana oraz producent powinien oferować dobry serwis gwarancyjny. Szczególnie jeśli kostkarka popsuje się w sezonie.

Polecam urządzenia wykonane ze stali nierdzewnej , bo będzie się je łatwiej czyściło.

Norman93
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Norman93 »

Nie wyobrażam sobie kuchni bez porządnego ekspresu do kawy!

Norman93
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Norman93 »

Mortimerius pisze:Hej. Szukam ekspresu do kawy tak do 2000 zł. Ktoś coś poleca?
Polecam Ci Ekspres ciśnieniowy automatyczny MELITTA Passione Blac. Cena to 1799 zł więc się mieści, a to chyba najlepszy ekspres jakiego używałem do tej pory. Dobry stosunek jakości do ceny.

Awatar użytkownika
Złotowłosa
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Złotowłosa »

Akcesoria z silikonu są fajne.Mam obecnie kilka szpatułek z silikonu, pędzelek oraz wiele form na tarty . Formy na babeczki oraz na tarty bardzo dobrze się spisuja bo nic sie do nich nie przykleja. Tak samo szczypczyki. Nie nagrzewają się tak jak akcesoria metalowe oraz są o wiele bardziej wytrzymałe niż drewniane. W najblizszym czasie planuje sobie kupić również silikonową stonlicę bo ma ją koleżanka i jest zadowolona. Jeśli byscie czegoś szukali to warto jest się czasami rozejrzeć bo sklepach z profesjonalnym wyposażeniem do gastronomii bo jest tam wiele porządnych produktów w dobrych cenach.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2019, 10:30 przez Złotowłosa, łącznie zmieniany 1 raz.

ArkadiuszKrol
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: ArkadiuszKrol »

A jakiej firmy ekspres wybralibyście do 400 zł?

Inny
Początkujący
Początkujący

Post autor: Inny »

No nie wiem, w tej cenie to albo jakiś kapsułkowy albo ekspres kolbowy i osobiście mogę polecić firme Delonghi, bo sama mam ich ekspres. Dokładnie mówiąc mam ciśnieniowy ekspres do kawy Dedica Style EC 685.R

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnie”