Biokominki - ma ktoś coś takiego w domu?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Biokominki - ma ktoś coś takiego w domu?
Modeli biokominków jest od koloru do wyboru. Nie to co kiedyś jak był u mnie zakładany biokominek dopiero wchodziły na rynek. Więc był praktycznie jeden klasyczny wzór. Ale i tak nie zamieniłabym go na żaden inny, bo jest dobrze wykonany. Do tego dokupuję paliwo lux-fire i jeden pokój jest ogrzany. Tak jak teraz nie ma jeszcze przymrozków jest wystarczający.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Piękne są te kominki.
Bio kominek to na prawdę fajna rzecz. Generalnie ja zawsze marzyłam o kominku w domu, a kiedy dotarło do mnie, że mogę mieć taki bio kominek to zaraz go zamówiłam. Co fajne sam bio kominek to bardzo mały koszt, np. w https://rolmarket.pl/pol_m_Dla-domu_Bio ... i-652.html koszt to mniej niż 200 zł i jeszcze gratisy.
hmm fajny taki kominek ale nie wiem czy bym sie zdecydowala
Ja się nad tym zastanawiam. To całkiem ciekawe rozwiązanie.
Ja mam taki biokominek oraz dzieci w wieku 7 lat oraz 1,5lat i jest bardzo okej. A teraz spróbuj jeszcze to przedyskutować i może zdecydujesz sie na coś, to może jakiś dopasujecie, żeby nie stał na podłodze. Radze skontaktowac sie z tym sklepem, w ktorym sam go kupilem, i tam Pan wyjasnl mi wszystko w przystepnej formie.Ola1980 pisze:a co sądzicie o tym -rubyfires.pl/kominki/biokominki/umbria.html
mieszkam w bloku więc niestety tradycyjny kominek odpada a fakt ze mam 2 letniego synka:) więc szukam czegoś bezpiecznego i myśle że ta firma jest chyba dobra pod tym względem (po obejzeniu filmiku w galerii).będe wdzieczna za jakies sugestie:)
-
grzesiek998
- Aktywny

Ja mam w ogrodzie ten kominek: http://www.edukacjafundamentalna.edu.pl ... nostojacy/ Montowany był już ponad rok temu i jak do tej pory się sprawdzał.
-
Albatros348
- Aktywny

Posiadam i zdecydowanie polecam.
Takie rozwiązanie jest zdrowe dla środowiska, a ja do niego przywiązuję ogromną wagę. Firma Wilinski jest odpowiedzialna za zaopatrzenie mnie w rozwiązanie tego typu, dzięki czemu nasz salon prezentuje się oryginalnie a przede wszystkim ciekawiej. 
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ostatnio widziałem taki u znajomego. Bardzo fajnie wygląda. Sam się teraz zastanawiam nad takim kominkiem.
Akurat taki kominek jest bardzo prosty jeżeli chodzi o montaż a stanowi naprawdę fajną i ciekawą ozdobę, więc moim zdaniem również warto się nad nim zastanowić, do tego można dopasować też fajne, ciekawe meble systemowe.
Nie mam, ale trochę o nich czytałam, ponoć fajne rozwiązanie
Czym różnią się kominki z allegro za kilkaset złotych od tych drogich za kilka tysięcy ?
Z tego co czytałem to polega to przecież tylko i wyłacznie na zbiorniku, do którego dolewa się biopaliwa - żadna zaawansowana technologia.
Rozważam zakup i się zastanawiam, czy faktycznie płaci się za coś ekstra czy tylko za markę i marketing ?
Z tego co czytałem to polega to przecież tylko i wyłacznie na zbiorniku, do którego dolewa się biopaliwa - żadna zaawansowana technologia.
Rozważam zakup i się zastanawiam, czy faktycznie płaci się za coś ekstra czy tylko za markę i marketing ?
Podobnie jak wszędzie - te najtańsze z allegro są bardzo "odchudzone" jeśli chodzi o materiał. Jakość gięć i spawów też pozostawia wiele do życzenia. Zdarzają się problemy z odpadaniem lakieru. Przerobiłem to i więcej złapać się nie dam..darekrost pisze:Czym różnią się kominki z allegro za kilkaset złotych od tych drogich za kilka tysięcy ?
Te po kilka tysięcy zazwyczaj są bardzo dopracowane i posiadają designerskie kształty i formy. Jednak w tym przypadku bardzo dużą "premię" płaci się wyłącznie za nazwę producenta i jego marketing.
-
FotoNaRame
- Zainteresowany

Generalnie każdy kominek nadaje klimatu i przytulności dla salonu czy pomieszczenia w którym jest. Warto też pomyśleć nad innymi dodatkami np. ciekawą fototapetą.
Mnie się biokominki bardzo podobają, potrafią nadać klimat, można je montować nawet nie posiadając komina! Zerknijcie sobie na https://sklep.komo.pl/biokominki , tutaj widziałam fajny sprzęt i ciekawe style kominkowe. Ja sama planuje taki zrobić w salonie.