Jak ulewa na dworze to w piwnicy woda? :(
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Jak ulewa na dworze to w piwnicy woda? :(
WITAM, mam następujący problem otóż wybudowałem dom podpiwniczony, wprowadziłem się w 2006 w lutym i było wszystko ok, tego samego roku w lecie chyba w sierpniu po kilku dniowych opadach pojawiła się woda w piwnicy, przeżyłem szok, i od tamtej pory walczę z wodą, oczywiście woda po około 2 miesiącach wyschła, ale wiosna 2007 znowu dała znać o sobie to samo woda w piwnicy kupiłem pompę wyryłem dziurę i pompuje, ale jak długo, lato przyszło ładnie wyschło i czas teraźniejszy znowu woda w piwnicy pompa chodzi, MAM PYTANIE, CO ROBIĆ? Nie mam wykonanej drenarki w około budynku, bo mój majster budowy twierdził, że dom na górce to woda mnie nie zaleje, a mnie teraz krew zalewa, że go posłuchałem. PROSZĘ O POMOC, ewentualnie nr tel. do kogoś, kto z takimi przypadkami miał do czynienia, i mógłby mi dać jakąś podpowiedź, pozdrawiam i liczę na pomoc....
fazi
Woda jakby przedostawała się od posadzki jest mokro w narożnikach domu najbardziej najwięcej od strony północnej i południowej, a mam jedno pytanko jeszcze czy może to być związane z przerwaniem melioracji pól? Aha i w 2 może 3 miejscach woda wychodzi przy ścianie widać to po zakolach na ścianie utworzonych przez wilgoć ... A co do tej deszczówki i tak odprowadzana jest bezpośrednio do przydrożnego rowu, rów oddalony jest około 20 metrów od domu.
fazi