Czy w wełnie mineralnej,po latach mogą zagniezdzic robaki?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
andrzej_piniu@wp.pl
Czy w wełnie mineralnej,po latach mogą zagniezdzic robaki?
Czy w wełnie mineralnej ,po latach mogą zagniezdzic sie robaki,np: wwełnie marki"rockwool"bo hurtownik,mi powiedzałże najlepiej kupic wełnę szklaną(typu ursa,gulfiber-isover)bo jest lepsza,pod tym wzgledem,
pozatym mam pytanko gdzoie moge kupic wełne szklanną w cenie poniżej 14zl za m2-loco Legnica -pozdrawiam wszystkich -Andrzej
-
Worm
No jasne, że mogą, jak bedą miały tam co jeść i jak się dostać. Wełną zrobiona z bazaltu raczej się nie posilą. Wszędzie mogą się zagnieździć teoretycznie. Ale praktycznie to raczej niemożliwe, bo co one tam miałyby robić. No chyba, że osy, ale to nie jest kwestia wełny czy jakiegokolwiek innego ocieplenia, ale poddasza wogóle.
-
Gość
Re: Czy w wełnie mineralnej,po latach mogą zagniezdzic robak
...jeśli nie chcesz, aby cokolwiek się zagnieżdżało w dachu, to użyj ekofiber!andrzej_piniu@wp.pl pisze:Czy w wełnie mineralnej ,po latach mogą zagniezdzic sie robaki,np: wwełnie marki"rockwool"bo hurtownik,mi powiedzałże najlepiej kupic wełnę szklaną(typu ursa,gulfiber-isover)bo jest lepsza,pod tym wzgledem,pozatym mam pytanko gdzoie moge kupic wełne szklanną w cenie poniżej 14zl za m2-loco Legnica -pozdrawiam wszystkich -Andrzej
ekologicznie, zdrowo i bardzo ciepło! pozdrowki!
-
.