Czy w wełnie mineralnej,po latach mogą zagniezdzic robaki?

Jak dobrać właściwe izolacje do ocieplenia dachu, jaki materiał izolacyjny wybrać? Wełna mineralna a może styropian?

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

andrzej_piniu@wp.pl

Czy w wełnie mineralnej,po latach mogą zagniezdzic robaki?

Post autor: andrzej_piniu@wp.pl »

Czy w wełnie mineralnej ,po latach mogą zagniezdzic sie robaki,np: wwełnie marki"rockwool"bo hurtownik,mi powiedzałże najlepiej kupic wełnę szklaną(typu ursa,gulfiber-isover)bo jest lepsza,pod tym wzgledem, :roll: pozatym mam pytanko gdzoie moge kupic wełne szklanną w cenie poniżej 14zl za m2-loco Legnica -pozdrawiam wszystkich -Andrzej

Worm

Post autor: Worm »

No jasne, że mogą, jak bedą miały tam co jeść i jak się dostać. Wełną zrobiona z bazaltu raczej się nie posilą. Wszędzie mogą się zagnieździć teoretycznie. Ale praktycznie to raczej niemożliwe, bo co one tam miałyby robić. No chyba, że osy, ale to nie jest kwestia wełny czy jakiegokolwiek innego ocieplenia, ale poddasza wogóle.

Gość

Re: Czy w wełnie mineralnej,po latach mogą zagniezdzic robak

Post autor: Gość »

andrzej_piniu@wp.pl pisze:Czy w wełnie mineralnej ,po latach mogą zagniezdzic sie robaki,np: wwełnie marki"rockwool"bo hurtownik,mi powiedzałże najlepiej kupic wełnę szklaną(typu ursa,gulfiber-isover)bo jest lepsza,pod tym wzgledem, :roll: pozatym mam pytanko gdzoie moge kupic wełne szklanną w cenie poniżej 14zl za m2-loco Legnica -pozdrawiam wszystkich -Andrzej
...jeśli nie chcesz, aby cokolwiek się zagnieżdżało w dachu, to użyj ekofiber!
ekologicznie, zdrowo i bardzo ciepło! pozdrowki! :wink:

.

Post autor: . »

Worm ma racje nie pozywią sie bazaltem, ale ekofibrem, przecież to celuloza, pycha i mniam mniam.

Gość

Post autor: Gość »

mogą niestey tak!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dachy”