Na jednostce zewn zero lodu?Tomasz_Brzeczkowski pisze:Włączył się kilka razy, ale na bardzo krótko, a lód... leży sobie pod jednostką zewnętrzną. Nie ma żadnego rozmrażania. W lutym (3 -go) 2012 było -23 i dało radę, to nie robiłem rozmrażania.TwojOszczednyDom pisze:Jak u Pana ze szronieniem (wiadomo defrtos znacznie rzadszy ale jednak czasem się zdarzy)? Jednostka nie jest oblodzona pomimo mrozów? Ma Pan rozmrażanie tacki ociekowej zarówno w domu jak i sklepie?Tomasz_Brzeczkowski pisze: Inwertorowe pompy powinny działać non stop, wtedy są znacznie efektywniejsze. COP wzrasta nawet 3x
Pompa ciepła na żywo -podgląd-wizualizacja
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
TwojOszczednyDom
- Superużytkownik

Re: Pompa ciepła na żywo -podgląd-wizualizacja
Każdy dom/budynek może być oszczędny i kosztować nawet 3 razy i więcej MNIEJ w utrzymaniu niż dotychczas... wystarczy znać technologie, pozdrawiam, Grzegorz
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Lód jest pod jednostką, nie "na". Jedna stoi na dachu, druga na balkonie.
-
TwojOszczednyDom
- Superużytkownik

Na tacy nic? U mnie i pod i na tacy.
Każdy dom/budynek może być oszczędny i kosztować nawet 3 razy i więcej MNIEJ w utrzymaniu niż dotychczas... wystarczy znać technologie, pozdrawiam, Grzegorz
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Mogę tyko widzieć z góry . Nie bardzo mnie lód interesuje, jak wszystko ładnie pracuje. pobiera między 1100 a 700W
Dobry wynik i oby tak dalej. Może dzięki takim pozytywnym opinią na temat pompy ciepła,coraz więcej Użytkowników na forum przekona się co do ich skuteczności.
-
robertjanowski
- Zainteresowany

Od samego początku jak się spotkałem z pompami ciepła, określiłem ich pracę jednym słowem - magia. 
Jak bardzo często zapraszam klientów do domu czy na firmę i pokazuje im jak działa pompa ciepła i ile zużywa prądu.
Niestety brakuje mi możliwości internetowej wizualizacji pracy żywej pompy ciepła. Jak to zrobić?
Jak bardzo często zapraszam klientów do domu czy na firmę i pokazuje im jak działa pompa ciepła i ile zużywa prądu.
Niestety brakuje mi możliwości internetowej wizualizacji pracy żywej pompy ciepła. Jak to zrobić?
W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz system grzewczy posiada większą moc obliczeniową...
-
TwojOszczednyDom
- Superużytkownik

wszystko się da, pytanie za ile...robertjanowski pisze:Od samego początku jak się spotkałem z pompami ciepła, określiłem ich pracę jednym słowem - magia.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Jak działa inwerter i dlaczego nie ma sensu ogrzewanie hydrauliczne ja pokazuję na żywo w sklepie.Niestety brakuje mi możliwości internetowej wizualizacji pracy żywej pompy ciepła. Jak to zrobić?
Informatyk który napisze ci program na serwer, miejsce na serwerze, stałe łącze i urządzenie które będzie zbierało odczyty i przesyłało je na serwer. Poszukaj na elektrodzie kto albo to wykona albo powie ci jak to dokladnie i tanio zrobic.robertjanowski pisze: Niestety brakuje mi możliwości internetowej wizualizacji pracy żywej pompy ciepła. Jak to zrobić?
Jak dobrze rozumiem będzie się można przekonać, że inwerter pracuje z COP-em 13 przy minus 20 stopni. Genialne!!!Tomasz_Brzeczkowski pisze: Jak działa inwerter i dlaczego nie ma sensu ogrzewanie hydrauliczne ja pokazuję na żywo w sklepie.
-
marekzzabek
- Zaawansowany

sprawdź tutaj - http://mojapompaciepla.pl/ albo tutaj - https://www.youtube.com/watch?v=EcF-71LvLEQrobertjanowski pisze: Niestety brakuje mi możliwości internetowej wizualizacji pracy żywej pompy ciepła. Jak to zrobić?
Ja założyłem klimę i tylko 3x z rana puściłem na grzanie żeby mi włosy po wyjściu z łóżka nie stały
U mnie 3x rano było 3+ 
Firma Ogólnobudowlana K-BOLBUD Bolesław Wujczyk
Żory - śląskie
Żory - śląskie
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Znacznie (sumarycznie ) mniej prądu zużywa, oraz ciszej i delikatniej chodzi, jak pracuje non stop. Ustawić 21 st.C ( na termometrze, nie sugerując się wskazaniem na wyświetlaczu) i zostawić, Panie Bolesławie na sezon.Bolas pisze:Ja założyłem klimę i tylko 3x z rana puściłem na grzanie żeby mi włosy po wyjściu z łóżka nie stałyU mnie 3x rano było 3+
rekuperacja od 1989r
Nie namówi mnie pan na to. Potrzebowałem tylko dźwignąć temperaturę na poddaszu do 23 miałem 21 i dzieciaka na antybiotyku. Klima pracowała na grzaniu te 3x po 1-1,5godz przed wstaniem dzieciaków. Jak temperatura na zewnątrz będzie mniejsza niż 3'C to pójdzie w ruch gruntówka mam z kolektora powyżej +12'C więc nijak nie wyjdzie taniej a i ciepło w całej chałupie.
Firma Ogólnobudowlana K-BOLBUD Bolesław Wujczyk
Żory - śląskie
Żory - śląskie