Stały pisze:Piotr Nowik pisze:A ja zacząłem budować Hydro-Elektro-Generator. Jest to urządzenie o wysokości ok. 8 m, średnicy ok. 1.5 m i ciężarze prawie 10 T, zainstalowane w jednej obudowie i umieszczone w zbiorniku wodnym ( obojętnie, jakim) na głębokości min 21m. W zależności od głębokości jego posadowienia go w wodzie, będzie wytwarzał energie o mocy 5001.000 kW nieprzerwanie przez 15 lat.
Inny pomysł, który mam zaprojektowany, to energia pozyskiwana z próżni. Nieprzebrane zasoby takiego próżniowego generatora mamy nad swoimi głowami, tuż nad jonosferą, w kosmosie. Wystarczy tylko sięgnąć ręką po tę energię.
Inny sposób na pozyskiwanie energii, to energia z gęstości cieczy (z ciał stałych również ale trudniej ją z nich pozyskać). Wystarczy dowolną ciesz zagęszczać a następnie rozrzedzać, by uzyskiwac energię.
Pracuję również nad technologią spalania elektrojonistatycznego. Ta rewolucyjna technologia odwraca całe pojęcie o współczesnych zjawiskach fizycznych do góry nogami.
Proponuję najpierw poczytać co nieco o podobnych pomysłach. To wszystko już było. Domorośli wynalazcy podobnych "generatorów" nie biorą z reguły pod uwagę nakładów energetycznych potrzebnych do uruchomienia i podtrzymania takiego generatora. Zwiększenie objętości wymaga energii, reakcje chemiczne wymagają energii, mieszanie płynów wymaga energii, wykorzystanie pola magnetycznego wymaga energii. Energii wyższej niż możliwa do uzyskania. O próżni już nie bedę się wypowiadał, bo samo stwierdzenie, że próżna zawiera energię jest dla mnie niepojęta.
Pan wie co pisze? jakie nakłady? To mniejsze od wiaderka! Mi potrzeba stałe autonomiczne zasilanie do pompy ciepła maksymalnie 1kW!
Duże instalacje, to później.
Na czym Pan się zna? Nie wie Pan jak tanio wykonać komfortową instalację 10-20kWh/m2, naoglądał się Pan "Gwiezdnych Wojen" i jakieś generatory pola i GW Panu się "wyświetlają".
150 lat temu, że prąd ze słońca można, to może by dwóch Panu uwierzyło.
Pan nawet nie potrafi zrobić instalacji 15kWh/m2 rocznie!!! A o generatorach Pan się wypowiada!