Mała sypialnia-w jakich kolorach
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Mała sypialnia-w jakich kolorach
turkusowy byłby śliczny jeśli byłby to jakiś jasny jego odcień to myślę, że z dużą ilością światła naturalnego będzie super
można go połączyć z beżem lub z szarością, w katalogu fluggera "At home" są inspirujące propozycje na kolory ścian
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Mi się ostatnio bardzo podoba połączenie koloru czerwonego z kremowym 
-
bobbudowniczy80
- Początkujący

Kolor turkusowy można połączyć z kolorem szarym lub beżowym. Do sypialni turkusowy kolor jak najbardziej pasuje 
-
Martunia88
- Początkujący

na pewno w jasnych, tak przynajmniej mówią zasady i tak mówili moi specjaliści od projektowania, firma Perfect Space, którą polecam, jakby jednak chciało się współpracować ze specjalistami 
-
Czternaście
- Aktywny

ja bym nie kombinowała z ciemnymi kolorami w niewielkim pomieszczeniu. to niestety je optycznie jeszcze bardziej pomniejsza. ewentualnie jak nie chcesz jasnych barw to spróbuj zastosować dwa kolory na ścianie (jasny i ciemny). dobrze się sprawdza ciemny brąz i kolor kawy z mlekiem.
Ciemny brąz i kawa z mlekiem to niezbyt jasne połączenie... Bardzo fajnie w sypialni wyglądają jasne, pastelowe kolory. Nie zmniejszają optycznie pokoju a są ciekawsze niż klasyczna biel. Zawsze można zaszaleć z dodatkami.
Jasne ściany - choć nie koniecznie białe i dodatki w energetycznych kolorach - zawsze sprawdzają się najlepiej
a sypialnia w stylu morskim? biale ściany, na krótszej granat i morskie dodatki?
-
AkacjowaPanna
- Zainteresowany

Małe pomieszczenia powinno się malować przede wszystkim na jasne kolory, ciemne zmniejszą optycznie pokój;)
też wydaje mi się,że jasne kolory, zwłaszcza,że pokój jest mały, możesz go też troszkę optucznie powiększyć i rozświetlić np farbą z drobinkami, czy czymś w tymstylu, zawsze to jakieś urozmaicenie coś takiegi np. http://ecorson.pl/pl/farba_perlowa_do_m ... lkiem.html, tylko kolor jaśniejszy, albo zwykłą farba, która odbija światło, czy mieni się
można zastosować jasne i ciemniejsze kolory tylko trzeba dobrze barwy dobrac, np. beż i kawa
w małym pomieszczeniu to jasne kolory, ożywić można dodatkami. Jakaś ciekawa kolorystycznie narzuta czy zasłona 
ja raczej preferuje białe kolory - właśnie zwłaszcza przy małych pomieszczeniach.
benek
Nie wiem czy przy małym pokoju fototapeta nie pomniejszy pomieszczenia. Stawaiłbym na jasne odcieie i szafe z lustrami, żeby optycznie powiększała pokój