Jaki blat w kuchni?
Re: Jaki blat w kuchni?
To wszystko zależy od Twojego gustu i stylu w jakim chcesz urządzić kuchnię. Ja w swojej kuchni mam blat z marmuru, jest bardzo trwały i jestem z niego zadowolony.
Plastikowe blaty? Też bym się zdecydowanie bała o ich wytrzymałość. Ale jak polecasz to chyba są ok. Chociaż u mnie pewnie by się nie sprawdziły, ponieważ bardzo dużo gotuję.
granit i inne kamienie są całkiem spoko 
-
BlueDecoria
- Zainteresowany

Granit wygląda elegancko, świetna sprawa 
Uważam, że kamień i szkło jest najtrwalsze, najestetyczniejsze i najbardziej higieniczne, jeśli chodzi o blaty kuchenne.
Sprawdź na tej stronie : Blaty kuchenne - znajdziesz tu większość blatów, z opisami i możliwością zamówienia na wymiar.
od kilku lat mam granitowe blaty w kuchni i w ogóle się nie niszczą, także rekomenduję
Granit jest dobrym materiałem, moim zdaniem jednym z najlepszych na blat. U mojej znajomej jest właśnie taki blat, który robił kamieniarz Lewandowski z Łomży. Kuchnia dzięki temu znacznie zyskała na wyglądzie.
urodzony optymista
Granit jest dobrym materiałem, moim zdaniem jednym z najlepszych na blat. U mojej znajomej jest właśnie taki blat, który robił kamieniarz Lewandowski z Łomży. Kuchnia dzięki temu znacznie zyskała na wyglądzie.
urodzony optymista
Blat ze stali musi być piękny, ale czy funkcjonalny?
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

To chyba raczej trochę bardziej awangardowe rozwiązanie. Co z czyszczeniem takiego blatu?
-
Strefa-Domowa
- Początkujący

Witam Wszystkich na forum. Oczywiście gust to jedna sprawa,natomiast budżet także jest bardzo istotny. Wg mnie warto nieco zainwestować i pokusić się o coś nietypowego jak marmur,co o tym sądzisz? Będzie elegancki i solidny przez lata.
To marmur jest nietypowym materiałem na blat? Nie sądzę. Raczej powiedziałbym, że kuchnie ze stali nierdzewnej są nietypowe.Strefa-Domowa pisze:Witam Wszystkich na forum. Oczywiście gust to jedna sprawa,natomiast budżet także jest bardzo istotny. Wg mnie warto nieco zainwestować i pokusić się o coś nietypowego jak marmur,co o tym sądzisz? Będzie elegancki i solidny przez lata.
-
GlazuraStrzelin
- Zaawansowany

Trzeba przyznać,że większość z nas nie posiada ani plastikowego blatu ani mebli ze stali nierdzewnej które w moim przekonaniu są dużą pomyłką i lepiej w tej kwestii postawić na drewno. Poza tym blat marmurowy też wydaje się być ta najbardziej solidną opcją,a także ładnie się prezentuje.