Jaki blat w kuchni?

Projekty wnętrz. Szukasz inspiracji jak zaaranżować mieszkania, domy? Tutaj znajdziesz uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, pomysły na wystrój każdego pomieszczenia oraz architektów z całej Polski.
mario277
Początkujący
Początkujący

Re: Jaki blat w kuchni?

Post autor: mario277 »

To wszystko zależy od Twojego gustu i stylu w jakim chcesz urządzić kuchnię. Ja w swojej kuchni mam blat z marmuru, jest bardzo trwały i jestem z niego zadowolony.

malaka
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: malaka »

Plastikowe blaty? Też bym się zdecydowanie bała o ich wytrzymałość. Ale jak polecasz to chyba są ok. Chociaż u mnie pewnie by się nie sprawdziły, ponieważ bardzo dużo gotuję.

monio
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: monio »

granit i inne kamienie są całkiem spoko :)

BlueDecoria
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BlueDecoria »

Granit wygląda elegancko, świetna sprawa :)

Anka 28
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Anka 28 »

Uważam, że kamień i szkło jest najtrwalsze, najestetyczniejsze i najbardziej higieniczne, jeśli chodzi o blaty kuchenne.

GalMonica
Początkujący
Początkujący

Post autor: GalMonica »

Sprawdź na tej stronie : Blaty kuchenne - znajdziesz tu większość blatów, z opisami i możliwością zamówienia na wymiar.

muchomor
Początkujący
Początkujący

Post autor: muchomor »

Może granit. Jest wytrzymały i estetyczny.
z głową

agatt_me
Początkujący
Początkujący

Post autor: agatt_me »

od kilku lat mam granitowe blaty w kuchni i w ogóle się nie niszczą, także rekomenduję

jagu
Aktywny
Aktywny

Post autor: jagu »

Granit jest dobrym materiałem, moim zdaniem jednym z najlepszych na blat. U mojej znajomej jest właśnie taki blat, który robił kamieniarz Lewandowski z Łomży. Kuchnia dzięki temu znacznie zyskała na wyglądzie.
urodzony optymista

jagu
Aktywny
Aktywny

Post autor: jagu »

Granit jest dobrym materiałem, moim zdaniem jednym z najlepszych na blat. U mojej znajomej jest właśnie taki blat, który robił kamieniarz Lewandowski z Łomży. Kuchnia dzięki temu znacznie zyskała na wyglądzie.
urodzony optymista

JarekS
Początkujący
Początkujący

Post autor: JarekS »

Blat ze stali musi być piękny, ale czy funkcjonalny?

Kacper Biały
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: Kacper Biały »

To chyba raczej trochę bardziej awangardowe rozwiązanie. Co z czyszczeniem takiego blatu?

Strefa-Domowa
Początkujący
Początkujący

Post autor: Strefa-Domowa »

Witam Wszystkich na forum. Oczywiście gust to jedna sprawa,natomiast budżet także jest bardzo istotny. Wg mnie warto nieco zainwestować i pokusić się o coś nietypowego jak marmur,co o tym sądzisz? Będzie elegancki i solidny przez lata.

fistahh
Aktywny
Aktywny

Post autor: fistahh »

Strefa-Domowa pisze:Witam Wszystkich na forum. Oczywiście gust to jedna sprawa,natomiast budżet także jest bardzo istotny. Wg mnie warto nieco zainwestować i pokusić się o coś nietypowego jak marmur,co o tym sądzisz? Będzie elegancki i solidny przez lata.
To marmur jest nietypowym materiałem na blat? Nie sądzę. Raczej powiedziałbym, że kuchnie ze stali nierdzewnej są nietypowe.

GlazuraStrzelin
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: GlazuraStrzelin »

Trzeba przyznać,że większość z nas nie posiada ani plastikowego blatu ani mebli ze stali nierdzewnej które w moim przekonaniu są dużą pomyłką i lepiej w tej kwestii postawić na drewno. Poza tym blat marmurowy też wydaje się być ta najbardziej solidną opcją,a także ładnie się prezentuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aranżacje wnętrz”