naczynia przeponowe

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Awatar użytkownika
Shive
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: Shive »

Przepraszam rozbiłem sens pytania :(

K.mat
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: K.mat »

He he,ale ścichło.Moim skromnym zdaniem kol.Shive ma rację.Zrób jak radzi i po kłopocie!Tylko zanim podłączysz to naczynie,sprawdż w nim ciśnienie powietrza,bo po podłączeniu może nie działac prawidłowo,czyli wcale.Zdażało mi się też czasami że membrana była sklejona w środku.i trza było całkiem spuścić powietrze,potem podłączyć ciśnienie wody i to dużo wyższym ciśn.niż normalne,żeby to rozkleić.Potem znowu odłączyć,napompować do własciwego ciśnienia i podłączyć z powrotem.Oczywiście było to do CO,ale nigdy nie wiadomo czy te od cwu nie mają takich wad.Pozdro.

w84u
Aktywny
Aktywny

Post autor: w84u »

K.mat pisze:Tylko zanim podłączysz to naczynie,sprawdż w nim ciśnienie powietrza,bo po podłączeniu może nie działac prawidłowo.... i trza było całkiem spuścić powietrze,
balon naczynia wypełniony jest azotem.... tak dla ścisłości :wink:

jaros
Początkujący
Początkujący

Post autor: jaros »

adamis pisze:Człowieku,wywal ten zawór zwrotny!Po co on tam?!
Dobre :D . Widziałeś kiedyś stopiony wodomierz?

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

A jakąż to temp. można wytworzyć w boilerze,by stopił się wodomierz?Skoro tak piszesz,to pewnie to możliwe,ale mój wodomierz przepuścił 140l wrzątku i hulał potem jeszcze 2 lata.
adam

bodzio391
Początkujący
Początkujący

Post autor: bodzio391 »

drogi kolego dawaj ten przeponowy wielkość 25-30 l a ciśnienie 1.5 bar po stronie powietrza przed podłączeniem do instalacji

K.mat
Zaawansowany
Zaawansowany

drogi kolego dawaj ten przeponowy wielkość 25-30 l a ciśnienie 1.5 bar po stronie powietrza przed podłączeniem do instalacji

HE HE,dobre HE HE!!! 1.5 bara na wodę z sieci?No chyba że ma hydrofor z jednym wirnikiem HE HE!

mezzo
Zainteresowany
Zainteresowany

naczynia przeponowe

Post autor: mezzo »

witam zamontowałem 11 l z ciśnieniem 2,5 bar i świetnie dziala w sieci 2,5 bar i za noc wzrośnie do 3bar wydaje misię ze jest spoko pozdrawiam

K.mat
Zaawansowany
Zaawansowany

No i spoko!U nas w bydgoszczy wzrasta troszkę wyżej.Nawet w porywach do 10 przy wodociągach i w nocy.Ile to było trzeba zmarnować czasu,prawda?sami fachowcy w morde jeża.he he!Pisałem,posłuchaj kol.Shive,to jak czytam jego posty to dobry fachura!Może by mu tak rzucić jakieś dobre słowo?co?Dotyczy się to zresztą całej reszty pytających i błagających czasami o nagłą pomoc.Potwierdzić czy pomogło,i zamknąć temat!!!!!Jak tak dalej będzie,to nikt nie będzie chciał pomagać.W końcu to nasz chleb powszedni,a za który(często) nie dostajemy nawet zwykłego słowa wdzięczności.Mezzo zachował się na poziomie,ale pije tu do wielu strapionych i rozgorączkowanych problemem ludków i proszę o potwierdzenie co pomogło!Po to jest to forum aby się uczyć,wymieniać doświadczenia i pomagać sobie wzajemnie.Tak myślę.Pozdro.

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

No i bardzo słusznie.
No bo co w końcu,kurczę blade :wink:
adam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”