Kupiłem dwa grzejniki panelowe podwojne wysokosci 2m i nie grzeja , troche na gurze robili z nimi cuda i nic. Sa duze i maja sporo wody nadaloe zawor jest goracy a powrot zimnawy kosztowaly kupe szmalu i do du.... moze macie jakies rozwiazanie ?
grzanie
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
grzanie
witam
Kupiłem dwa grzejniki panelowe podwojne wysokosci 2m i nie grzeja , troche na gurze robili z nimi cuda i nic. Sa duze i maja sporo wody nadaloe zawor jest goracy a powrot zimnawy kosztowaly kupe szmalu i do du.... moze macie jakies rozwiazanie ?
Wojtek68 pisze:witam
2m ? raczej długości. Napisz to jeszcze raz bardziej po naszemu
Niedawno montowałem 2 takie kolosy.Wystarczyło odpowietrzyć u góry (jak pompa stoi) i hulają.
A może zamknięte są zawory odkręcane imbusem od spodu?Przejedź palcami po dole zaworu a wyczujesz tam otworki.Tam są śruby imbusowe do zamykania zaworu.Może po prostu nie odkręcone.
Chociaż kto wie jaki to typ zaworu?Różnie tam może być z tymi imbusami,mogą być np z boku.
W środku pomiędzy nimi jest większa śruba do przykręcenia zaworu do grzejnika-tej nie ruszaj.
A może zamknięte są zawory odkręcane imbusem od spodu?Przejedź palcami po dole zaworu a wyczujesz tam otworki.Tam są śruby imbusowe do zamykania zaworu.Może po prostu nie odkręcone.
Chociaż kto wie jaki to typ zaworu?Różnie tam może być z tymi imbusami,mogą być np z boku.
W środku pomiędzy nimi jest większa śruba do przykręcenia zaworu do grzejnika-tej nie ruszaj.
adam
Re: grzanie
połącz krzyżowo, ma połączone od dołu ( wymusisz bardziej obieg), robił takie błędy w pisowni, że naprawdę pomyślałem o błędzie tych 2m na wys.
obieg przy takiej wysokości grzejnika trawi zazwyczaj do połowy, robiąc krzyżowe napędzasz mu krew, Twój grzał tylko dlatego, że obieg na Twój grzejnik był łaskawszy ( odp rozkład średnic inst, opór przepływu)adamis pisze:Tu chyba chodzi o grzejnik podłączany tylko z dołu w środku poprzez zblokowany zawór.