Zmiana pokrycia dachowego -- Jakie wybrac??
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
doradca włóknocement
- Początkujący

Re: Zmiana pokrycia dachowego -- Jakie wybrac??
co to włóknocementu to bardzo fajne pokrycie ludzie boją sie to kłaść na dachu bo poprostu tego nie znają a przedewszystkim to bardzo szczelne pokrycie ,dachówka cementowa tez jest fajna napewno nie blacha.Ja wybierałbym miedzy euronitem a brasem kazda znich ma plusy i minusy
producent tego pokrycia nie ma jeszcze takiej renomy na rynku jak braas moze dla tego tak jest, może trafi to do czyis gustów 
-
doradca włóknocement
- Początkujący

boimy się tego co nie znamy i mało kto potrafi załózyc na dach łupek czy płytki z włóknocementu.Ceramika wiadomo to najbardziej znane pokrycie ale tez trzeba patrzec na jakość tej ceramiki
jak ze wszystkim trzeba patrzec na jakosc. sprawdzone marki jak braas juz nie moga sobie pozwolic na marna jakosc. ale z tym ze boimi sie tego czego nie znamy to sie zgadzam. tez bym nie zaryzykowala na swoim dachu czegos nowego na rynku
Własnie dlatego trzeba patrzeć na opinie użytkowników. Sam mam dachówkę Braasa i jestem bardzo zadowolony. Nie mam z nią żadnych problemów, a deszcz nie jest praktycznie słyszalny:)
ja nawet nie zaryzykowalam protegona bo jest jakos zbyt nowy, ale ceramiczna lezy i blyszczy 
A to pewne, że błyszczy - spokojnie Protegon też już znalazł pierwszych odbiorców z tego co wiem
juz nawet nie pierszych bo duzo w sieci jest osob ktore chwala sie ze maja na dachu i tylko chca dluzej poczekac, zeby dac dobra opinie