Dom samospłacający się
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Dom samospłacający się
To prosta konstrukcja na dwóch równoległych rurach i czterech przegubach, zakotwionych w gruncie z jednej strony i w podłodze domu z drugiej strony. W tych rurach idą media.
-
perm
A gdzie to można zobaczyć?Tomasz_Brzeczkowski pisze:To prosta konstrukcja na dwóch równoległych rurach i czterech przegubach, zakotwionych w gruncie z jednej strony i w podłodze domu z drugiej strony. W tych rurach idą media.
W wydumanej wyobraźni T.B.perm pisze:A gdzie to można zobaczyć?Tomasz_Brzeczkowski pisze:To prosta konstrukcja na dwóch równoległych rurach i czterech przegubach, zakotwionych w gruncie z jednej strony i w podłodze domu z drugiej strony. W tych rurach idą media.
-
perm
Aaaa, to prosta konstrukcja.bachus pisze:W wydumanej wyobraźni T.B.perm pisze:A gdzie to można zobaczyć?Tomasz_Brzeczkowski pisze:To prosta konstrukcja na dwóch równoległych rurach i czterech przegubach, zakotwionych w gruncie z jednej strony i w podłodze domu z drugiej strony. W tych rurach idą media.
To tak prosta konstrukcja jak konstrukcja cepaperm pisze:Aaaa, to prosta konstrukcja.
Panie Tomaszu proszę się nie zrażać malkontentami na każdym forum obojętnie na jaki temat zawsze są tzw zamulacze jeżeli coś nie pasuje do ogólnie przyjętego wzorca ruszają z odsieczą zamulacze. Mam nadzieję, że żydłactwo puści ten program i zapraszam do siebie na Śląsk działka już czeka .
-
perm
Misiu puchaty nie udawaj. I tak wiadomo, że to ty.szkyrtka pisze:Panie Tomaszu proszę się nie zrażać malkontentami na każdym forum obojętnie na jaki temat zawsze są tzw zamulacze jeżeli coś nie pasuje do ogólnie przyjętego wzorca ruszają z odsieczą zamulacze. Mam nadzieję, że żydłactwo puści ten program i zapraszam do siebie na Śląsk działka już czeka .
No to wydaje mi się, że jest to jednak historyczna chwila.szkyrtka pisze:Panie Tomaszu proszę się nie zrażać malkontentami na każdym forum obojętnie na jaki temat zawsze są tzw zamulacze jeżeli coś nie pasuje do ogólnie przyjętego wzorca ruszają z odsieczą zamulacze. Mam nadzieję, że żydłactwo puści ten program i zapraszam do siebie na Śląsk działka już czeka .
Od 23 lat T.B. nie mógł znaleźć żadnego leszcza na swoje teorie i teoryjki.
Twój dom, skrytka będzie najpopularniejszym domem w Polsce. Wielu tu czeka na tą chwilę.
Ja niestety też proponowałem T.B prace przy moim domu, ale się przeraził zapisami w umowie.
Może się to Tobie uda. Najlepiej daj się ponieść twórczości twórców Twojego domu nie gwarantując nic w umowie bo się przestraszą.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Nie zrazi minie ktoś, kto nie ma wiedzy. Nie zrazi mnie ktoś, kto o izolacji pisze z punktu widzenia ciepłownika (OZC) - izolowanie od 1990 roku kończy się na 30kWh/m2 rocznie . Dalej to tylko indoktrynacja lub brak wiedzy, a najczęściej jedno i drugie.szkyrtka pisze:Panie Tomaszu proszę się nie zrażać malkontentami na każdym forum obojętnie na jaki temat zawsze są tzw zamulacze jeżeli coś nie pasuje do ogólnie przyjętego wzorca ruszają z odsieczą zamulacze. Mam nadzieję, że żydłactwo puści ten program i zapraszam do siebie na Śląsk działka już czeka .
Jest jeszcze najczystszagłupota, ale i tym nie ma co się przejmować.
-
perm
Może lepiej pokaż ten dom z rurami.Tomasz_Brzeczkowski pisze:Nie zrazi minie ktoś, kto nie ma wiedzy. Nie zrazi mnie ktoś, kto o izolacji pisze z punktu widzenia ciepłownika (OZC) - izolowanie od 1990 roku kończy się na 30kWh/m2 rocznie . Dalej to tylko indoktrynacja lub brak wiedzy, a najczęściej jedno i drugie.szkyrtka pisze:Panie Tomaszu proszę się nie zrażać malkontentami na każdym forum obojętnie na jaki temat zawsze są tzw zamulacze jeżeli coś nie pasuje do ogólnie przyjętego wzorca ruszają z odsieczą zamulacze. Mam nadzieję, że żydłactwo puści ten program i zapraszam do siebie na Śląsk działka już czeka .
Jest jeszcze najczystszagłupota, ale i tym nie ma co się przejmować.
Co Pan tu piszesz o jakiś frazesach, braku wiedzy, indoktrynacji!!Tomasz_Brzeczkowski pisze: Nie zrazi minie ktoś, kto nie ma wiedzy.
Czy Pan nie rozumiesz, że od 1990 roku zdarzył się Panu pierwszy klient, który zaprasza Pana do budowy szklanego domy dając działkę i wspierając finansowo!!!
Tu nikt nie chce Pana zrazić, przeciwnie wszyscy tu gorąco będziemy Pana zachęcać tym bardziej, że na Pańskie pomysły żaden z nas nie wyłoży kasy.
Zachęcamy Pana tym bardziej, że nareszcie (23 lata) znalazł się "skrytka" (trudno określić czy to kobitka, czy chłop) który to całe teoretyczne przedsięwzięcie finansuje.
No i nareszcie po wybudowaniu i rocznym przetestowaniu będzie mógł Pan powiedzieć:
To ja miałem rację, teraz możecie z czystym sumieniem zamknąć politechniki jako wylęgarnię nieuków a jaki przy tym będzie cyrk jak trzeba będzie zamknąć parę wytwórni styropianu.
Zdobędzie Pan tytuł naczelnego inżyniera fizyki budowli a co za tym pójdzie to apanaże. Żyć nie umierać, łapać okazję bo drugiej takiej nie będzie tym bardziej, że zdarza się to raz na 23 lata.
A tak, to kiszka!!!
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Jakie frazesy? Nie słyszał Pan o kolektorach słonecznych ? Przecież myśląca osoba tego nie założy. Tylko tu w gre wchodzi indoktrynacja!Co Pan tu piszesz o jakiś frazesach, braku wiedzy, indoktrynacji!!
Albo takie przyklejanie styropianu:

Przecież to albo nie można mieć średniej szkoły, albo trzeba być zindoktrynowanym !
Nie ma innego wyjścia.
-
perm
To są te pływające rury z przegubami? Takie kwadratowe? Chodzi o to by się glony nie przyczepiały?Tomasz_Brzeczkowski pisze:![]()
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Nie! Tak "izolują" ci co mają wodogłowie!perm pisze:To są te pływające rury z przegubami? Takie kwadratowe? Chodzi o to by się glony nie przyczepiały?Tomasz_Brzeczkowski pisze:![]()
-
perm
8 metrowe?Tomasz_Brzeczkowski pisze:Nie! Tak "izolują" ci co mają wodogłowie!perm pisze:To są te pływające rury z przegubami? Takie kwadratowe? Chodzi o to by się glony nie przyczepiały?Tomasz_Brzeczkowski pisze:![]()