Mała sypialnia dziecięca

Jeżeli marzy ci się sypialnia, a nie wiesz jak ją urządzić, w tym dziale możesz podyskutować na temat aranżacji tego miejsca. Zapytaj innych, co sądzą o lustrze czy telewizorze w sypialni. Znajdziesz porady dotyczące koloru ścian w sypialni oraz czy ustawienie łóżka w odpowiednim miejscu ma wpływ na sen.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

anija35
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: Mała sypialnia dziecięca

Post autor: anija35 »

Ja znalazłam fajny artykuł na ten temat zeknijcie sobie : http://www.blog.ikuchnie.pl/2013/11/fun ... tandembox/ tam pisze właśnie z wykorzystaniem ich w kuchni w szufladach.

ewaa00
Aktywny
Aktywny

Post autor: ewaa00 »

Znalazłam jeszcze taką poradę dotyczącą prowadnic: http://www.iszafy.pl/pl/porady/713 Nie wiem, czy to właśnie one są zastosowane w TANDEMBOX, ale podejrzewam, że tez tam jest o nich mowa.

anija35
Zainteresowany
Zainteresowany

No ten artykuł jest o zwykłych powadnicach ale bardzo ciekawy. Sama z miłą chęcią przeczytałam o nich.

fire
Aktywny
Aktywny

Post autor: fire »

Jest wiele rodzajów prowadnic, np. kulkowe, rolkowe czy tandembox (wałki z tworzywa) - to odmiana prowadnic kulkowych. One w tej chwili moim zdaniem są najlepszym wyborem, jeśli kierujemy się wyglądem i dużą wytrzymałością na obciążenia. Prowadnice rolkowe za to są popularne, bardzo często używane w szufladach w biurkach czy szafach, ale nie wytrzymują tak wielkich obciążeń. Wiele zależy też z jakiej są firmy. Te tanie niestety są awaryjne, często po prostu taka szuflada zjeżdża lub prowadnica się wygina i wypacza.

ewaa00
Aktywny
Aktywny

A czy te prowadnice Tandembox są dużo droższe od takich rolkowych?
Niby zwykłe prowadnice a też trzeba ich wybór dobrze przemyśleć :)

anija35
Zainteresowany
Zainteresowany

Moim zdaniem tandembox są droższe ale nie wiem tego na 100%

adamdawski
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: adamdawski »

potwierdzam, sa droższe
przynajmniej tam gdzie ja sprawdzałem

anija35
Zainteresowany
Zainteresowany

Ale wygląda lepiej i bym wolała chyba dać troszkę więcej pieniążków i mieć ładne wnętrze i funkcjonalne.

ewaa00
Aktywny
Aktywny

A dużo drożej?
oczywiście, że dużo lepiej jest już zainwestować w te Tandembox, skoro wytrzymują dużo większe obciążenie.

tomasz73
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomasz73 »

Pozdrawiam, Tomasz

fire
Aktywny
Aktywny

Tandembox są droższe, ale nasz świat jest tak skonstruowany, że rzeczy lepsze jakościowo więcej kosztują. Jednakże w przeliczeniu na lata jest to wydatek bardziej opłacalny. Tandembox są w zasadzie bezawaryjne i nie ma konieczności wymiany prowadnic po paru latach. Z własnego doświadczenia wiem, że prowadnice rolkowe nie nadają się do szuflad z dużym obciążeniem. Nawet 10kg wypełnienia już prowadzi do odkształceń (oczywiście należy wziąć pod uwagę producenta, niektóre prowadnice rolkowe są przystosowane do ciężarów)

akacja21
lubie spamować

Post autor: akacja21 »

Czyli można do szuflad bardzo dużo rzeczy wkładać aż do 10 kg . To super, bo ja ostatnio włożyłam do swojej szuflady trochę więcej niż może 3 książki i się wygieła się:(

ewaa00
Aktywny
Aktywny

No racja, jak masz takie zwykłe prowadnice co chwilę wymieniać to na pewno w ogólnym rozrachunku wyjdzie taniej.

anija35
Zainteresowany
Zainteresowany

Too bym wybrała raczej te lepsze:), A czy to prawda, że boki szuflad mogą być wykonane nawet z różnych kolorowych motywów, że po otwarciu boki szuflad będą miały na przykład paski lub kwiatki a nie jednolite?

fire
Aktywny
Aktywny

Tak, to są modele TANDEMBOX Intivo i moim zdaniem najlepsze spośród Tandembox'ów. Wg własnych potrzeb można umieścić na bokach szuflady motyw. Może to być także imitacja skóry lub szkła.

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sypialnie”