dalej wałkujecie to samo
folia kubełkowa to nic innego jak ochrona hydroizolacji a nie hydroizolacja przy wysokich wodach gruntowych, po za tym chyba zasada jest prosta do zrozumienia że tam gdzie jest woda powyżej ławy nie ma prawa być drenażu....
jakoś isola nie pisze nic o DIN 18195 że ich folia jest zgodna z zasadami i jak na razie jedyną Normą
Niemiecka bo nie niemiecka ale czym się różni woda gruntowa w Niemczech a czym w Polsce ???
od lat stosuję te normy w swoich pracach i projektach i może dla tego mi żadna piwnica nie przecieka?
ktoś mądrzejszy to opracował i wdrożył do użytku DIN 18195, problem w tym że u nas NIKT NIE POTRAFI CZYTAĆ tego co napisali tylko sugeruje się swoimi pomysłami i doświadczeniem teoretycznym co jest zgubne dla inwestorów.
IZOLACJA RAZ WYKONANA MA SŁUŻYĆ TAK SAMO DŁUGO JAK STOI DOM a nie po 3 latach robi się kapitalne remonty i uszczelnia wszystko, już na dzień dobry przy budowie domu wiąże się sznurkiem gów... ( taniocha marketowska bez gwarancji szczelności)
może niech producent bitumów i szlamów pisze na stronie
NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYCIE NIE ZGODNE Z PRZEZNACZENIEM
- ciesz się że tanio kupiłeś bo mogłeś kupić drożej ale miałbyś szczelnie
pokażcie mi producentów bitumów pap foli szlamów którzy mają autoryzowane firmy wykonawcze
ja znam osobiście 2 firmy i wiem że dają gwarancję na to co sprzedają inni to zwykli naciągacze