izolacja ściany fundamentowej - folia kubełkowa dobry żart !

Opinie techniczne budynków i budowli, odbiory robót w imieniu Inwestora, Doradztwo techniczne, Nadzory inwestorskie, optymalizacja kosztów budowy.
MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Re: izolacja ściany fundamentowej - folia kubełkowa dobry ża

Post autor: MTW »

Tomasz_Brzeczkowski pisze:To, że źle jest sprzedawane, nie oznacza, że nie należy pisać jak być powinno. Chociaż by dlatego by inwestor nie kupił niekompletnego lub nie odebrał czegoś takiego jak na zdjęciu.

TB już kilka lat czekam na wałki silikonowe do tego systemu
jak dotąd jedyna wzmianka jest od Ciebie żadnego obrazka żadnej karty tech. nic .
czyli jak zwykle wtryniasz się i bajdy opowiadasz
zalecanie samych kubełków w oderwaniu od sytuacji gruntowo-wodnej jest naruszeniem regulaminu a uwierzy Ci prawnik to ci jeszcze rabatę skopie za nakłonienie do niewłaściwego rozporządzenia własnym mieniem.
więc zbastuj i uniknij klopotów

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

Przez takich ludzi jak Pan jest zła hydroizolacja. Nie zna się Pan na tym : Pana: Nie wpuścic i wszystko... jest żenujące.

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

TB ja się może i wedle Ciebie nie znam
ale mam 100% pewność że te 220 plusów są od ludzi myślących
a nie od tych co myślą że myślą
Tak jak Ty myślisz że wiesz.
kartę technologiczną wałka silikonowego poproszę - tego do zamknięcia foli kubełkowej od spodu

IWUBE

Post autor: IWUBE »

dalej wałkujecie to samo
Obrazek

folia kubełkowa to nic innego jak ochrona hydroizolacji a nie hydroizolacja przy wysokich wodach gruntowych, po za tym chyba zasada jest prosta do zrozumienia że tam gdzie jest woda powyżej ławy nie ma prawa być drenażu....

jakoś isola nie pisze nic o DIN 18195 że ich folia jest zgodna z zasadami i jak na razie jedyną Normą
Niemiecka bo nie niemiecka ale czym się różni woda gruntowa w Niemczech a czym w Polsce ???

od lat stosuję te normy w swoich pracach i projektach i może dla tego mi żadna piwnica nie przecieka?

ktoś mądrzejszy to opracował i wdrożył do użytku DIN 18195, problem w tym że u nas NIKT NIE POTRAFI CZYTAĆ tego co napisali tylko sugeruje się swoimi pomysłami i doświadczeniem teoretycznym co jest zgubne dla inwestorów.

IZOLACJA RAZ WYKONANA MA SŁUŻYĆ TAK SAMO DŁUGO JAK STOI DOM a nie po 3 latach robi się kapitalne remonty i uszczelnia wszystko, już na dzień dobry przy budowie domu wiąże się sznurkiem gów... ( taniocha marketowska bez gwarancji szczelności)

może niech producent bitumów i szlamów pisze na stronie

NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYCIE NIE ZGODNE Z PRZEZNACZENIEM
- ciesz się że tanio kupiłeś bo mogłeś kupić drożej ale miałbyś szczelnie

pokażcie mi producentów bitumów pap foli szlamów którzy mają autoryzowane firmy wykonawcze
ja znam osobiście 2 firmy i wiem że dają gwarancję na to co sprzedają inni to zwykli naciągacze

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Platon DD to drenaż Drensplate
a
Platon Xtra Grunnmursplate

Komplett system for effektiv fuktbeskyttelse av utvendig grunnmur
Kompletny system skutecznej ochrony wilgoci zewnętrznej fundamentu

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Tomasz_Brzeczkowski pisze:Platon DD to drenaż Drensplate
a
Platon Xtra Grunnmursplate

Komplett system for effektiv fuktbeskyttelse av utvendig grunnmur
Kompletny system skutecznej ochrony wilgoci zewnętrznej fundamentu

NOOOOO TB błysnąłeś jak flesz normalnie.
widzę że dla ciebie nie ma żadnej różnicy między wilgocią (która jest w zasadzie normą ) a wodą gruntową .

jak tłumaczyłem że system na terenach suchych jest jak najbardziej ok to się wykłócałeś że w jeziorze z tego izolację zrobisz a teraz sam piszesz system ochrony przed wilgocią , co więcej tłumaczysz producenta który twierdzi iż jest to system ochrony przed wilgocią a nie przed naporem wody gruntowej .

celowo zacytowałem nawet sobie na pocztę wkleję i od tej pory każda wypowiedź na temat o którym nie masz zielonego pojęcia - a nie masz pojęcia o hydroizolacjach będzie podlinkowana Twoimi wypocinami w/w .
czyli wracaj do reku
pozdrawiam

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Nie każda wilgoć jest wodą, każda woda jest wilgocią.
Rolą izolacji wodnych w fundamencie jest by fundament był suchy (do 1 %)
Pan się nie zna na hydroizolacji, bo Sam Pan napisał - że ta ma za zadanie wody zewnętrznej nie wpuścić I WSZYSTKO!

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Tomasz_Brzeczkowski pisze:Nie każda wilgoć jest wodą, każda woda jest wilgocią.
Rolą izolacji wodnych w fundamencie jest by fundament był suchy (do 1 %)
Pan się nie zna na hydroizolacji, bo Sam Pan napisał - że ta ma za zadanie wody zewnętrznej nie wpuścić I WSZYSTKO!

widzisz TB i od razu wyłazi że nawet podstawowych pojęć nie ogarniasz
hydroizolacje dzielimy na:
izolacje przeciwwilgociowe - tylko dla okresowo wzbierającej wody np. w czasie opadów
izolacje przeciw wodne a nie wodne jak pan był łaskaw wpisać :
-typu lekkiego
czyli dla dłużej utrzymującej się wody w gruncie - nie mylić z wilgocią
oraz
- izolacje typu ciężkiego
które stosuje się wszędzie tam gdzie poziom wody gruntowej przez długi czas utrzymuje się na poziomie wysokim oraz np w basenach fontannach i innych zbiornikach wody , czyli wszędzie tam gdzie występuje ciśnienie hydrostatyczne
i to w zasadzie jest wszystko.
jeszcze proszę się dokształcić w zakresie naczyń połączonych i może w końcu będziemy mogli pogadać , na chwilę obecną pańska pisanina to nawet nie herezja to głupoty w najczystszej postaci
pozdrawiam

IWUBE

Post autor: IWUBE »

a ja myślałem że fachowiec to od je ....ania owiec jest ;-) tu potrzebni są specjaliści a nie fachowcy
bo zasadność jest prosta fachowiec tylko robi a specjalista myśli przy tym dodatkowo i za to mu płacisz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ekspertyzy budowlane i opinie techniczne”