Coraz częściej odnoszę wrażenie, że to forum jest puszczone samopas. No chyba, że admin na urlopie albo nie rozumie o czym się tu pisze.
Pozdrawiam
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Sam się o tym przekonałem w temacie,który łatwo mogłem sprawdzić.Chodzi mi o słynne zaplombowane Słowackie kominy.Bzdura i tyle.To zaiste wygląda na prawdę, ale za tym nie stoi żadna wiedza ani obliczenia.

mam takie samo wrażenie.fruzin pisze:Jeszcze trochę, a na tym forum zaczną się słowa na k..., ch..., d..., skur.., wyp....Jeszcze trochę.
Coraz częściej odnoszę wrażenie, że to forum jest puszczone samopas. No chyba, że admin na urlopie albo nie rozumie o czym się tu pisze.
Pozdrawiam

Dziwi mnie i zapewne innych znających się w temacie budownictwa, że są tacy ludzie jak np. Adamis, który tylko dlatego bierze w obronę TB, że jest on jak samotny kowboj - jeden przeciw wszystkim.
Zaręczam jednak, że gdyby rzeczywiście zechciał Pan dom wybudować, nie szukałby Pan porad u człowieka bez wykształcenia, a szukałby specjalisty - najlepiej z referencjami. Wszakże idzie o wydanie życiowego dorobku. To inaczej smakuje niż wirtualna gotówka.jestem laikiem,który chce wybudować nowoczesny dom.Czytając argumenty obu stron nie zawsze jest jednoznaczne i oczywiste (dla laika) która strona ma rację.
nie jest do oceny ani komentowania, bowiem TB nie przedstawia żadnych poglądów. W tym rzecz, że ich nie ma. W jednym poście pisze coś czemu w innym zaprzecza. Pisze i powołuje się na nigdzie nie publikowanych swoich "badaniach", podczas gdy sprawdzam te wyniki i stwierdzam ponad wszelką wątpliwość, że kłamie. Twierdzi, że badał "najdokładniejszą" metodą CM wilgotność materiałów izolacyjnych w ścianach, a jest to kłamstwo, bo istotnie jest to najdokładniejsza metoda (podaje to producent w instrukcji aparatu i my to też wiemy), ale tym aparatem nie można zmierzyć wilgotności takich materiałów jak styropian czy wełna mineralna. Itd, itd, itd. Proszę Szanownego Pana: te kłamstwa TB nie należą do kategorii "poglądy". Proszę dobrze mnie zrozumieć: mamy do czynienia z szarlatanem, który dopasowuje argumenty do swojego celu: chodźcie wszyscy do mojego sklepu a otrzymacie dom "oszczędny, ekologiczny, tani, zdrowy itd."Czy nie jest możliwe,że poglądy TB okażą się kiedyś słuszne?Wiem,że pan na 1000% jest pewny,że nie,a ja pisząc to w żaden sposób nie sugeruję,że tak może się kiedyś stać.