Wilgoć na ścianie / zdjęcia / nowe mieszkanie

Opinie techniczne budynków i budowli, odbiory robót w imieniu Inwestora, Doradztwo techniczne, Nadzory inwestorskie, optymalizacja kosztów budowy.
arnoldPe
Początkujący
Początkujący

Wilgoć na ścianie / zdjęcia / nowe mieszkanie

Post autor: arnoldPe »

Witam,

Po 3-4 miesiącach od dnia wprowadzenia się do nowego mieszkania dweloperskiego na śćianach od strony zewnętrznej budynku pojawiły się kropki ze spękaniami następnie tynk jakgdyby zaczął z nich kipieć.

Mamy zimę także mieszkanie nie jest może najlepiej wietrzone, wywietrzniki w oknach są zamknięte jednak przez nie i tak wlatuje zimno. W mieszkaniu jest średnio 19,8 za dnia i po powrocie ok. 20.8. Taka temp nam odpowiada.

Załączam także zdjęcia. Czy to już pleśń, grzyb czy po prostu wybiła wilgoć ze ściany ?

Dzięki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
[/img]

IWUBE

Re: Wilgoć na ścianie / zdjęcia / nowe mieszkanie

Post autor: IWUBE »

skoro wilgoć z muru nie może wyjść na zewnątrz bo ją styropian blokuje to gdzie wyjdzie ???

to początek dopiero ... coś czuję, że możesz i powinieneś to reklamować u developera ale musisz wiedzieć dokładnie wiedzieć co jest tego przyczyną - być może zostały użyte nie właściwe materiały wykończeniowe lub nie właściwie zastosowane

trudno wnioskować po 3 zdjęciach i zajmować stanowisko w sprawie co jest powodem

Awatar użytkownika
yanes
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: yanes »

Coś czuję ,że IWUBE to znajomy nick w nowej odsłonie :wink:

arnoldPe
Początkujący
Początkujący

IWUBE pisze:skoro wilgoć z muru nie może wyjść na zewnątrz bo ją styropian blokuje to gdzie wyjdzie ???

to początek dopiero ... coś czuję, że możesz i powinieneś to reklamować u developera ale musisz wiedzieć dokładnie wiedzieć co jest tego przyczyną - być może zostały użyte nie właściwe materiały wykończeniowe lub nie właściwie zastosowane

trudno wnioskować po 3 zdjęciach i zajmować stanowisko w sprawie co jest powodem
Dzięki za zaintersowanie. Dzisiaj wysyłam pismo do dewelopera.

Tylko proszę powiedz mi skąd mam wiedzieć co jest dokładną przyczyną ? Pewnie polecasz niezależnego rzeczoznawcę budowlanego ?

Pozdrawiam

IWUBE

yanes pisze:Coś czuję ,że IWUBE to znajomy nick w nowej odsłonie :wink:
prawie robi wielką różnicę ;-)

IWUBE

arnoldPe pisze:Tylko proszę powiedz mi skąd mam wiedzieć co jest dokładną przyczyną ? Pewnie polecasz niezależnego rzeczoznawcę budowlanego ?

Pozdrawiam
ja na ten przykład współpracuję z Przemysławem Stawiarskim i sobie chwalę jego podejście do problemów raczej developerzy boją się go jak ognia. Masz go w Katowicach zadzwoń pogadaj i się dowiesz ile będzie to kosztować ( ja ci nie zdradzę ile ale lepiej siedzieć czytając ofertę)

to jedyna metoda aby ci to naprawili w ramach gwarancji + oczywiście zwrot kosztów ekspertyzy
to tyle co mogę ci poradzić

powołaj się na IWB pod czas kontaktu ;-)

arnoldPe
Początkujący
Początkujący

IWUBE pisze:
arnoldPe pisze:Tylko proszę powiedz mi skąd mam wiedzieć co jest dokładną przyczyną ? Pewnie polecasz niezależnego rzeczoznawcę budowlanego ?

Pozdrawiam
ja na ten przykład współpracuję z Przemysławem Stawiarskim i sobie chwalę jego podejście do problemów raczej developerzy boją się go jak ognia. Masz go w Katowicach zadzwoń pogadaj i się dowiesz ile będzie to kosztować ( ja ci nie zdradzę ile ale lepiej siedzieć czytając ofertę)

to jedyna metoda aby ci to naprawili w ramach gwarancji + oczywiście zwrot kosztów ekspertyzy
to tyle co mogę ci poradzić

powołaj się na IWB pod czas kontaktu ;-)
Dzięki. Niestety jestem z Wrocławia :)

IWUBE

dzwoń umawiaj terminy, lepiej nie czekać aż pojawią się na całej ścianie

zobacz jeszcze czy podobne rzeczy nie widnieją na cokole przy balkonie czy tarasie - to drugi newralgiczny punkt

80% balkonów i tarasów wykonanych w "systemach developerskich" ma ten sam problem, więc nie sądzę abyś był w tej drugiej części uwzględniony ;-)

jak się codziennie ma z tym do czynienia to się wie gdzie co szukać

IWUBE

tak może wyglądać Twój taras , jak się wilgoć do środka dostaje tłumaczyć nie potrzeba

Obrazek

a często kończy się tak

Obrazek

nawiew
Początkujący
Początkujący

Post autor: nawiew »

arnoldPe pisze:
IWUBE pisze:

Pozdrawiam

Dzięki. Niestety jestem z Wrocławia :)

pracujemy na terenie Wrocławia i wykonujemy profesjonalne opinie na temat stanu zawilgocenia budynków oraz wskazujemy w jaki sposób eliminować nawilgacanie ścian.

Obrazek Obrazek
zadbaj o zdrowie swoich najbliższych,
oddychaj świeżym powietrzem !

Kominiarz Poznań
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Kominiarz Poznań »

To najprawdopodobniej wilgoć na skutek złej wentylacji. Bez oględzin twojego mieszkania nic nie wskóramy, można tylko gdybać. Zapraszam do kontaktu gdyby było potrzeba Kominiarz Poznań, usługi kominiarskie Poznań, Poznański Kominiarz
Obrazek[/quote]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ekspertyzy budowlane i opinie techniczne”