problem z podgrzewaczem wody
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
problem z podgrzewaczem wody
Witam, W mieszkaniu mam zamontowany elektryczny przepływowy podgrzewacz wody. Problem polega na tym, że w momencie gdy odkręcam cieplą wodę moge zapalić światło w mieszkaniu, gdy woda nie leci nie ma światła! o co tu chodzi? wcześniej tak nie było zrobiło się nagle.
Re: problem z podgrzewaczem wody
jeżeli podgrzewacz i światło są w tym samym pomieszczeniu to niestety masz połaczony obwód gniazd z oświetleniem. Sprawdź puszkę rozdzielczą, jest najprawdopodobniej nad łącznikiem światła, w niej masz przerwę w obwodzie "zera".
dzięki za odpowiedź,
Możliwe, że tak jest. Narazie nie mogę tam zajrzeć bo mnie nie ma w domu. Podgrzewacz jest w łazience. Rozumiem, że problem ze światłem byłby tylko w łazience a nie ma we wszystkich pomieszczeniach...
Możliwe, że tak jest. Narazie nie mogę tam zajrzeć bo mnie nie ma w domu. Podgrzewacz jest w łazience. Rozumiem, że problem ze światłem byłby tylko w łazience a nie ma we wszystkich pomieszczeniach...
Może lepiej zadzwoń po elektryka, zapłacisz od 50 do 100 zł i nie będziesz miał doświadczenia z porażeniem prądem lub uszkodzenia odbiorników
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Od kiedy jest terma, a od kiedy to się zaczęło?wcześniej tak nie było zrobiło się nagle