Nie chodzi mi o poprawki błędów, tylko o algorytm. W tej chwili nie potrafię się do tego dokopac, ale nawet na forum pisał o tym kolega seba z e-s. Stawiają na rozwój spalania grupowego.
Opinie interesuja mnie uzytkowników a Ci mają inne zdanie, zobacz kolegę bobwoj, odpalił, zadał temp. i tyle, czemu się marketingowo wmawia,że jest to ręczne?
Moje uwagi w skrócie:
ecoal regularnie na większosci sterów idzie ponad 5st.c nad zadaną, więc poza granice pracy...
bruli przxy wyborze spalanie grupowe a wczesniej nazwane auto.. pozwoli na 1stC takiego stanu rzeczy.
Jakie grzebanie w parametrach, skoro parametry sa wpisane pod wybór mocy 8, 12, 16, 20, 25kW... w tym nie grzebiesz.... a naszym zadaniem jako producenta jest dobranie do stosowanego przez nas palnika i dmuchawy wartości siły nadmuchu i jak zobaczysz wpisy choćby bobwoja robimy to dobrze.
W Brulim np. 8kw - 36-38%nadmuch, 12kW -42,43%.. dla konkretnej dmuchawki....
W ecoalu, jak sie wykorbia spalanie koryguję jak pamiętam +-6%powietrze ewentualnie zmieniam czas pracy podajnika i prosze mi nie wciskac,że zmiana czasu pracy nie ma absolutnie na nic wpływu, bo przerwa dobiera się sama!
Zarówno bobwoj jak Tesel powiedzą,że praca jest w pełni automatyczna.
Opinie uzytkowników mnie interesują a opinia Grześka, któremu bardziej podoba się spalanie grupowe od wcześniejszej wersji softu bardziej do mnie przemawia jak inne sprawy.
Zobacz na czym pracuje i z czego zadowlony jest Grzegorz- minertu.eu
on miał ogniwo z ecoalem i jest bardziej zadowlony ze spalnia grupowego, ja zresztą też, aktualnie pracuje na zielonym, ale to mało istotne, bo chodzi o spalanie grupowe:
https://esterownik.pl/remote/189