Jestem na forum gościnnie. Potrzebuję pomocy w sposobie odnalezienia betonowego słupka (granica działki) Słupek kiedyś się złamał i jest ok 0,5 metra pod ziemią. Szukałem na Allegro wykrywaczy ale tylko wykrywacze metalu są w sprzedaży. Słupek nie był zbrojony. Jak go odnaleźć bez kopania? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam
Piotr Szymaniuk
Odnalezienie słupka betonowego
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Ten sprzęt kiedyś kupiłem na ryneczku od wschodnich sąsiadów. Ale słupek pochodzi najprawdopodobniej sprzed II wojny więc pewnie już wypromieniował? Co jest w cemencie promieniotwórcze? Czas połowicznego rozpadu znalazłbym. Licznik też gdzieś leży tylko baterie trzeba dołożyć. Dzięki za zainteresowanie. Pewnie bez "szpikulca" nic nie znajdę.
Pozdrawiam
Piotr Szymaniuk
Pozdrawiam
Piotr Szymaniuk
witam miałem podobny problem więc po prostu znzlazłem mapkę geodezyjną i wziołem taśmę mierniczą i oto efekty
pomyliłem się o ok 25cm
ale zlokalizowałem go bez problemu
więc nie potrzebne żadne wykrywacze
albo wyjście drugie zatrudnij geodetę on zlokalizuje i wstawi nowy słupek graniczny i to on wtedy bedzie odpowiedzialny za ewentualne pomyłki
jeżeli sąsiad zacznie awanturę o miedzę jesteś czysty
ps (nie wszyscy) sasiedzi w dzisiejszysz czasach to duży wrzód na..........plecach
pomyliłem się o ok 25cm
więc nie potrzebne żadne wykrywacze
albo wyjście drugie zatrudnij geodetę on zlokalizuje i wstawi nowy słupek graniczny i to on wtedy bedzie odpowiedzialny za ewentualne pomyłki
jeżeli sąsiad zacznie awanturę o miedzę jesteś czysty
ps (nie wszyscy) sasiedzi w dzisiejszysz czasach to duży wrzód na..........plecach
Krzysztof