Kucie pancernej posadzki

Fundament może być wykonany z różnych materiałów, a jego poprawne wykonanie jest podstawą budowy domu. Jeżeli jeszcze nie wiesz jakiego materiału użyć do budowy swojego domu to w tym dziale z pewnością poznasz zalety i wady różnych materiałów i rodzajów fundamentów.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

giaur
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Kucie pancernej posadzki

Post autor: giaur »

Witam!

To mój pierwszy post na forum więc wypada powiedzieć: "Cześć wszystkim!".

Zabieram się za remont, także czasami spróbuję o coś Was podpytać. Pierwszy problem z jakim muszę się zmierzyć to skucie posadzki. Wręcz pancernej - ok 5 cm czystego betonu, pod spodem gruz, a jeszcze niżej ziemia (bezpośrednio). Jakieś patenty jak się do tego zabrać?

Ostatnio kułem strop - w miarę łatwa sprawa: wiertarka udarowa, kilka nawierceń - później młot - po wykuciu małej dziury jakoś dookoła się obstukiwało - jakieś 10 metrów poszło w 2h. A teraz - siedzę 2 dzień nad tym, żeby zrobić jakąkolwiek dziurę. Wiertła stają, młot odbija się głucho (ziemia pod spodem). Wszelkie rady mile widziane :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Rom-Kon Remonty
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Rom-Kon Remonty »

Młot 8kg + kawał chłopa i powinno ruszyć. Albo inaczej... wypożyczyć porządny młot udarowy. Co do sposobu... aby dziurka a dalej juz pójdzie... mozna tez dynamitem ale nie polecam :wink:
Rom-Kon

giaur
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Rom-Kon Remonty pisze:Albo inaczej... wypożyczyć porządny młot udarowy.
Wiesz ile to może mniej więcej kosztować?

Dynamit zostawię jako ostateczność - ściany są w odpowiednim miejscu ;)

sly321
Początkujący
Początkujący

Post autor: sly321 »

Ciężko zacząć . Później poleci szybko. Jeżeli to jest stary beton to pewnie wystarczy wielki młotek albo kilof i dobry zamach :D . Spróbój sam .Potem wypożyczaj sprzęt jak nie pójdzie ręcznie.

fruzin
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: fruzin »

Może jakieś nacięcie dużą gumówką na dobry początek.
folia kubełkowa... czemu nie
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji

giaur
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Hmm wszystkie pomysły widzę zbliżone - zrobić dziurę jakkolwiek - wiercić, ciąć, walić - a później to już pójdzie. Cóż, trzeba będzie się zebrać.

Może za dużo McGyver'a się naoglądałem w dzieciństwie, ale miałem nadzieję na jakiś patent w stylu nalanie wody i zmrożenie 8) . Wiem, że to dziwaczny pomysł i nie bardzo widzę jak go zrealizować, ale na drogi w Łodzi każdej wiosny działa bardzo dobrze :twisted:

W sobotę kuję - zdam relację dla potomnych :)

mopsik87
Początkujący
Początkujący

Post autor: mopsik87 »

http://www.expansit.use.pl/ ale to raczej do zastosowań na większą skale i też trzeba zrobić
nawierty

giaur
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

mopsik87 pisze:http://www.expansit.use.pl/ ale to raczej do zastosowań na większą skale i też trzeba zrobić
No dobre :D.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundamenty”