Miszczu! Nie dostań zawału analizując wykresy.Tomasz_Brzeczkowski pisze:Panu tak... Ale frajerów znajdzie Pan coraz mniej.Czyli kiedy zwrócą mi się kolektory
Najlepsze to dopiero nastąpi.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Miszczu! Nie dostań zawału analizując wykresy.Tomasz_Brzeczkowski pisze:Panu tak... Ale frajerów znajdzie Pan coraz mniej.Czyli kiedy zwrócą mi się kolektory

Nie można stwierdzić, że przy ogrzewaniu prądem zużyjemy dwa razy czy więcej kWh jak się nie wie ile kWh zużywamy na cwu rocznie przy solarzę.Ile zużywam kWh na ogrzanie CWU? Pisałem wiele razy, a w gruncie rzeczy niewiele mnie to obchodzi,
A ja myślę, że ma bo ci co (grzeją) grzali prądem są pierwszymi klientami na solary i o to chodzi.Indiana pisze:A jaki cel ma wciskanie kitu inwestorom, że ogrzewanie wody prądem - jest najtańsze?

Gdyby był Pan człowiekiem wykształconym wiedziałby Pan, że tak jest. Pan jest coś w rodzaju jaskiniowca - polecać węgiel i 500 litrów zasobnikIndiana pisze:A jaki cel ma wciskanie kitu inwestorom, że ogrzewanie wody prądem - jest najtańsze? Przecież jest to tak durne stwierdzenie, że nie da się z tym normalnie dyskutować? Każdy właściciel termy elektrycznej pada ze śmiechu, jak takie bzdety czyta?
Pan już jest blisko tych rozwiązań, znamy je . Nie zużywać!!Tomasz_Brzeczkowski pisze: Szuka się rozwiązań pozwalających na jak najmniejsze zużycie i do nich dopasuje się system! Nie odwrotnie!
To chore co Panowie robią!

ILE kWh zużywa wg podlicznika Pana instalacja cwu rocznie?bachus pisze:Pan już jest blisko tych rozwiązań, znamy je . Nie zużywać!!Tomasz_Brzeczkowski pisze: Szuka się rozwiązań pozwalających na jak najmniejsze zużycie i do nich dopasuje się system! Nie odwrotnie!
To chore co Panowie robią!

przy zużyciu 400 litrów dziennie czy przy ( jak Pan woli) m3 dziennie--- takie rzeczy to może Pan Szanownemu Bachusowi opowiadac!400L zbiornik trzyma ciepłą wodę przez 3 dni, jak nie ma Słońca

- nie sprzedaję już dawno ogrzewania wody, więc płakać nie mam powodu. Instaluję ogrzewanie w domach izolowanych... ale tam nawet jakby inwestor się uparł 2 czy 3 kWh kotłowni nie kupi.to TB zaś płacze