wypchnięcie ramy

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Jarogniew_1985
Początkujący
Początkujący

wypchnięcie ramy

Post autor: Jarogniew_1985 »

wczoraj montowałem okno i wieczorem wysikałem pianką na rano po około 12 godzinach uchyliłem je gdy wróciłem po 8 godzinach to nie dało sie go zamknąć bo w południe jest tam duże nasłonecznienie i słyszałem ze pianka sie mocno rozpręża w większej tem. co mam zrobić ażeby to zniwelować prosze pomóżcie

jazzstudio
Początkujący
Początkujący

Re: wypchnięcie ramy

Post autor: jazzstudio »

Jak dobrze zamontować drzwi? Jak poprawnie osadzić okna? Zobacz, jak robią to profesjonaliści! Sprawdź swoją wiedzę w quizie! Wideo porady fachowców budowlanych najlepszych firm na portalu CentrumBudowy.pl

OKNOTEST
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: OKNOTEST »

jazzstudio, nie za wcześnie na taką reklmę? Strona w budowie i zupełny brak rzeczoznawców oraz doradców, przynajmniej w działeczce okna, a w szczególności okna PVC. Byłem i się rozczarowałem :(

xfinlandia

Post autor: xfinlandia »

Jak rozumiem okno otworzyłeś po kilku godzinach od montażu? Bo mogła zapracować i pianka (szczególnie ta ręczna, z wężykiem i zwłaszcza gdy jej było dużo) jak i rama. Jeśli tylko nie zachowałeś idealnie pionów, poziomów, to okno rozszerzone na słońcu nawet o 1mm może obcierać.
Przyłóż poziomicę, posprawdzaj gdzie jest "brzuch",jak się da to wyreguluj okucia, ew wygrzeb pianę, może ramę przykręć dyblem itp.
Dużo jest opcji na poprawkę

arek_d
Aktywny
Aktywny

Post autor: arek_d »

Chyba zostaje wygrzebanie pianki, wsadzenie jakiejs rozporki mieszy rame i jeszcze raz piankowanie mi to pomogło w przypadku drzwi. Pozatym gdzies wyczytalem ze zalecają piankować na 1/3 szczeliny (?) Ty pewnie napsikałeś na full i rozepchało tym bardziej jak używałes zwykłej pianki nie pistoletowej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”