wypchnięcie ramy
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Jarogniew_1985
- Początkujący

wypchnięcie ramy
wczoraj montowałem okno i wieczorem wysikałem pianką na rano po około 12 godzinach uchyliłem je gdy wróciłem po 8 godzinach to nie dało sie go zamknąć bo w południe jest tam duże nasłonecznienie i słyszałem ze pianka sie mocno rozpręża w większej tem. co mam zrobić ażeby to zniwelować prosze pomóżcie
-
jazzstudio
- Początkujący

Re: wypchnięcie ramy
Jak dobrze zamontować drzwi? Jak poprawnie osadzić okna? Zobacz, jak robią to profesjonaliści! Sprawdź swoją wiedzę w quizie! Wideo porady fachowców budowlanych najlepszych firm na portalu CentrumBudowy.pl
-
OKNOTEST
- Zainteresowany

- Kontakt:
jazzstudio, nie za wcześnie na taką reklmę? Strona w budowie i zupełny brak rzeczoznawców oraz doradców, przynajmniej w działeczce okna, a w szczególności okna PVC. Byłem i się rozczarowałem 
-
xfinlandia
Jak rozumiem okno otworzyłeś po kilku godzinach od montażu? Bo mogła zapracować i pianka (szczególnie ta ręczna, z wężykiem i zwłaszcza gdy jej było dużo) jak i rama. Jeśli tylko nie zachowałeś idealnie pionów, poziomów, to okno rozszerzone na słońcu nawet o 1mm może obcierać.
Przyłóż poziomicę, posprawdzaj gdzie jest "brzuch",jak się da to wyreguluj okucia, ew wygrzeb pianę, może ramę przykręć dyblem itp.
Dużo jest opcji na poprawkę
Przyłóż poziomicę, posprawdzaj gdzie jest "brzuch",jak się da to wyreguluj okucia, ew wygrzeb pianę, może ramę przykręć dyblem itp.
Dużo jest opcji na poprawkę
Chyba zostaje wygrzebanie pianki, wsadzenie jakiejs rozporki mieszy rame i jeszcze raz piankowanie mi to pomogło w przypadku drzwi. Pozatym gdzies wyczytalem ze zalecają piankować na 1/3 szczeliny (?) Ty pewnie napsikałeś na full i rozepchało tym bardziej jak używałes zwykłej pianki nie pistoletowej.