Jak to wykonać?

Fundament może być wykonany z różnych materiałów, a jego poprawne wykonanie jest podstawą budowy domu. Jeżeli jeszcze nie wiesz jakiego materiału użyć do budowy swojego domu to w tym dziale z pewnością poznasz zalety i wady różnych materiałów i rodzajów fundamentów.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

DeViL1990
Początkujący
Początkujący

Jak to wykonać?

Post autor: DeViL1990 »

Witam.
Chciałbym zrobić izolację budynku aby nie było w nim wilgoci. I problem pojawia się już na samym początku. Nie ma w nim fundamentów. Co zrobić? Jeżeli chodzi o wymiary to ma on ok. 3m x 6m. Jest to tylko parter. Właściwie to taki budynek-pokój. Jeżeli będą potrzebne jeszcze jakieś informacje to postaram się wszystko podać.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Brutus80
rekomendowany doradca
Kontakt:

Re: Jak to wykonać?

Post autor: Brutus80 »

Ale na czymś ten budynek stoi. Prosimy o więcej szczegółów. Z czego jest zbudowany, na czym stoi. Jakie są warunki wilgotnościowe (jest mokro czy sucho). Jaka jest posadzka w budynku, gdzie się pojawia wilgoć (ściany, posadzka). Jaka jest wentylacja. Jak jest ocieplony.

el-tim
Początkujący
Początkujący

Post autor: el-tim »

Pamiętaj o uziome fundamętów

DeViL1990
Początkujący
Początkujący

Budynek z tego, co jest mi wiadomo stoi po prostu na ziemi. Nie wiem na 100%. Posadzka jest lana, ale jest ona cienka. Zbudowany jest on z cegieł i czegoś jakby miał. Powiedziałbym, że są pomieszane różne materiały. Wilgotność średnia. Wilgoć pojawia się w dolnej części ścian. Budynek nie jest ocieplony. To jest taka sala do prób, a chciałbym wyłożyć ją płytami karton-gips, ale obawiam się, że zgniją. Dlatego chciałbym się dowiedzieć co najlepiej zrobić.
Pozdrawiam

DeViL1990
Początkujący
Początkujący

Są jakieś pomysły? Da się to jakoś zrobić? Chyba można by było podkopywać np po metrze i robić fundament, prawda? Jest jakiś inny sposób żeby zapobiec wilgoci i gniciu?

INIEKCJA KRYSTALICZNA

Post autor: INIEKCJA KRYSTALICZNA »

Witam!!!
co do tego fundamentu to z tym wylewaniem partiami nie jest to najgorszy pomysł ale i tak czy tak warto pomyśleć nad izolacją!!! czy w tym budynku jest??? z którego roku jest ta salka??

może praktyczniej było by rozebrać i zrobić od nowa taki budyneczek ??
bo posadzkę pewnie też trzeba by dolać

co do izolacji proszę o kontakt na biuro@greenteam-burza.pl

na www.greenteam-burza.pl

tel 600 96 99 21

pozdrawiam

DeViL1990
Początkujący
Początkujący

Witam.
Dowiedziałem się, że słupy nośne w tym budynku mają fundament jednak nie ma żadnej izolacji. Słupy są co ok. 1m. Posadzka jest lana. Czytałem o tej iniekcji krystalicznej i chciałbym się dowiedzieć czy ona zdałaby egzamin?
Pozdrawiam

INIEKCJA KRYSTALICZNA

w każdej strukturze betonowej iniekcja zda egzamin ale to nie jest złoty środek na wszystko, bo tak naprawdę słup można zaizolować ale wilgotne są ściany? więc powiedz mi w którym miejscu są te słupy? a najlepiej rzuć jakiś rysunek, bo nie za bardzo wiem gdzie one są, a teraz izolując słupy to pamiętaj że ściana dotyka podłoża i też musisz coś z nią zrobić prawda, więcej szczegółów na temat, :)
pozdrawiam

Zespół GREENTEAM

INIEKCJA KRYSTALICZNA
www.greenteam-burza.pl

DeViL1990
Początkujący
Początkujący

http://img585.imageshack.us/i/beztytuurpl.jpg

Tak mniej więcej to wygląda. Tak, ściany są wilgotne od ziemi ok. pół metra. Właśnie ze ścianami też trzeba coś zrobić.
Pozdrawiam

INIEKCJA KRYSTALICZNA

a czy ściany mają kontakt z podłogą /posadzką/ i czy ściany są tylko między słupami czy na całości?, jakie wymiary są tych słupów, czy są zbrojone?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundamenty”