Jak to wykonać?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Jak to wykonać?
Witam.
Chciałbym zrobić izolację budynku aby nie było w nim wilgoci. I problem pojawia się już na samym początku. Nie ma w nim fundamentów. Co zrobić? Jeżeli chodzi o wymiary to ma on ok. 3m x 6m. Jest to tylko parter. Właściwie to taki budynek-pokój. Jeżeli będą potrzebne jeszcze jakieś informacje to postaram się wszystko podać.
Pozdrawiam
Chciałbym zrobić izolację budynku aby nie było w nim wilgoci. I problem pojawia się już na samym początku. Nie ma w nim fundamentów. Co zrobić? Jeżeli chodzi o wymiary to ma on ok. 3m x 6m. Jest to tylko parter. Właściwie to taki budynek-pokój. Jeżeli będą potrzebne jeszcze jakieś informacje to postaram się wszystko podać.
Pozdrawiam
- Brutus80
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Re: Jak to wykonać?
Ale na czymś ten budynek stoi. Prosimy o więcej szczegółów. Z czego jest zbudowany, na czym stoi. Jakie są warunki wilgotnościowe (jest mokro czy sucho). Jaka jest posadzka w budynku, gdzie się pojawia wilgoć (ściany, posadzka). Jaka jest wentylacja. Jak jest ocieplony.
Pamiętaj o uziome fundamętów
Budynek z tego, co jest mi wiadomo stoi po prostu na ziemi. Nie wiem na 100%. Posadzka jest lana, ale jest ona cienka. Zbudowany jest on z cegieł i czegoś jakby miał. Powiedziałbym, że są pomieszane różne materiały. Wilgotność średnia. Wilgoć pojawia się w dolnej części ścian. Budynek nie jest ocieplony. To jest taka sala do prób, a chciałbym wyłożyć ją płytami karton-gips, ale obawiam się, że zgniją. Dlatego chciałbym się dowiedzieć co najlepiej zrobić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Są jakieś pomysły? Da się to jakoś zrobić? Chyba można by było podkopywać np po metrze i robić fundament, prawda? Jest jakiś inny sposób żeby zapobiec wilgoci i gniciu?
-
INIEKCJA KRYSTALICZNA
Witam!!!
co do tego fundamentu to z tym wylewaniem partiami nie jest to najgorszy pomysł ale i tak czy tak warto pomyśleć nad izolacją!!! czy w tym budynku jest??? z którego roku jest ta salka??
może praktyczniej było by rozebrać i zrobić od nowa taki budyneczek ??
bo posadzkę pewnie też trzeba by dolać
co do izolacji proszę o kontakt na biuro@greenteam-burza.pl
na www.greenteam-burza.pl
tel 600 96 99 21
pozdrawiam
co do tego fundamentu to z tym wylewaniem partiami nie jest to najgorszy pomysł ale i tak czy tak warto pomyśleć nad izolacją!!! czy w tym budynku jest??? z którego roku jest ta salka??
może praktyczniej było by rozebrać i zrobić od nowa taki budyneczek ??
bo posadzkę pewnie też trzeba by dolać
co do izolacji proszę o kontakt na biuro@greenteam-burza.pl
na www.greenteam-burza.pl
tel 600 96 99 21
pozdrawiam
Witam.
Dowiedziałem się, że słupy nośne w tym budynku mają fundament jednak nie ma żadnej izolacji. Słupy są co ok. 1m. Posadzka jest lana. Czytałem o tej iniekcji krystalicznej i chciałbym się dowiedzieć czy ona zdałaby egzamin?
Pozdrawiam
Dowiedziałem się, że słupy nośne w tym budynku mają fundament jednak nie ma żadnej izolacji. Słupy są co ok. 1m. Posadzka jest lana. Czytałem o tej iniekcji krystalicznej i chciałbym się dowiedzieć czy ona zdałaby egzamin?
Pozdrawiam
-
INIEKCJA KRYSTALICZNA
w każdej strukturze betonowej iniekcja zda egzamin ale to nie jest złoty środek na wszystko, bo tak naprawdę słup można zaizolować ale wilgotne są ściany? więc powiedz mi w którym miejscu są te słupy? a najlepiej rzuć jakiś rysunek, bo nie za bardzo wiem gdzie one są, a teraz izolując słupy to pamiętaj że ściana dotyka podłoża i też musisz coś z nią zrobić prawda, więcej szczegółów na temat, 
pozdrawiam
Zespół GREENTEAM
INIEKCJA KRYSTALICZNA
www.greenteam-burza.pl
pozdrawiam
Zespół GREENTEAM
INIEKCJA KRYSTALICZNA
www.greenteam-burza.pl
http://img585.imageshack.us/i/beztytuurpl.jpg
Tak mniej więcej to wygląda. Tak, ściany są wilgotne od ziemi ok. pół metra. Właśnie ze ścianami też trzeba coś zrobić.
Pozdrawiam
Tak mniej więcej to wygląda. Tak, ściany są wilgotne od ziemi ok. pół metra. Właśnie ze ścianami też trzeba coś zrobić.
Pozdrawiam
-
INIEKCJA KRYSTALICZNA
a czy ściany mają kontakt z podłogą /posadzką/ i czy ściany są tylko między słupami czy na całości?, jakie wymiary są tych słupów, czy są zbrojone?