Dachówka Trost?Dobry wybór?

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

TKOCZ
Początkujący
Początkujący

Dachówka Trost?Dobry wybór?

Post autor: TKOCZ »

Dostaliśmy atrakcyjną cenę za dachówkę Trost RG 22, czy ktoś może wie co to za dachówka?[/quote]

Gosia
Aktywny
Aktywny

Post autor: Gosia »

Złą opinię ma dachówka i trzeba sprawdzić czy ma papiery dopuszczające ją do obrotu.Sprawdź koniecznie-Polskie Centrum Badań i Certyfikacji.Glazurowana - jedna wielka pajęczyna.Trzeba odwagi.

TKOCZ
Początkujący
Początkujący

Post autor: TKOCZ »

to znaczy, jaka jest?

Gosia
Aktywny
Aktywny

:lol: Jak powiem źle ,bedzie źle, jak powiem dobrze powiedzą że reklamuje., ale ja bym nie kupiła dachówki,która - prawdopodobnie - nie ma atestów i papierów dopuszczających do obrotu. Dlatego napisałam trzeba odwagi.Ta dachówka chodziła kiedyś pod Creatonem i szybko się z niej wycofali, później przez chwilę była samodzielna i z papierami , a później wszedł syndyk i ....
Pozdrowienia
PS jest tyle dobrych dachówek na rynku !

Jungmeier
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Atesty

Post autor: Jungmeier »

No właśnie, ma już Trost atesty czy jeszcze nie??
Sądzę, że dobrą cenę można jeszcze uzyskać na bardziej pewnych producentów! Przynajmniej certyfikaty pokażą i jest penośc że to nie drugie gatunki :)
Pozdrawiam

P.S. Coraz częściej sie zgadzam z Gosią hehe i zeby nie było, nawet Jej nie znam :)

TOMASZKLUS
Aktywny
Aktywny

Post autor: TOMASZKLUS »

Jungmeier no co ty ? przecież to fanka Euronita ! :wink:

Jungmeier
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

TOMASZKLUS pisze:Jungmeier no co ty ? przecież to fanka Euronita ! :wink:
Co do betonu to tez jestem zwolennikiem Euronitu :) więc i tu się z Gosia zgodzę. Jednak ja już 7 lat z ceramiką to juz prawie jak kazirodztwo :)

Gosia
Aktywny
Aktywny

:lol: :lol: :lol: Jung(chyba Cie torochę znam A.) dzięki za wsparcie , ja w ceramice od 11 lat,znam to od podszewki,jestem fanką rownież ceramiki ale ku oburzeniu niektórych ceramiki produkowanej w Niemczech.Jeśli ktoś oferuje ceramikę za 20 - 25 zł, to w tym momencie jestem fanką EURONITU! A to dlatego,że znam ceramikę od kopalni począwszy i żadne tam,że ceramika to ceramika - niech Ci,którzy tak się oburzają pooglądają np.Ruppa niemieckiego,Koramica niemieckiego, Robena niemieckiego a nawet beton Braasa ale niemieckiego itd.
Fanka Euronitu bo lepszy od niektórych ceramik (już słyszę głosy świętego oburzenia).
Absolutna fanka ceramiki ale niestety tylko niemieckiej no może jeszcze trochę francuskiej- odjazdowe lico i kolory.
Pozdrawiam

Jungmeier
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Gosia pisze::lol: :lol: :lol: Jung(chyba Cie torochę znam A.) dzięki za wsparcie , ja w ceramice od 11 lat,znam to od podszewki,jestem fanką rownież ceramiki ale ku oburzeniu niektórych ceramiki produkowanej w Niemczech.Jeśli ktoś oferuje ceramikę za 20 - 25 zł, to w tym momencie jestem fanką EURONITU! A to dlatego,że znam ceramikę od kopalni począwszy i żadne tam,że ceramika to ceramika - niech Ci,którzy tak się oburzają pooglądają np.Ruppa niemieckiego,Koramica niemieckiego, Robena niemieckiego a nawet beton Braasa ale niemieckiego itd.
Fanka Euronitu bo lepszy od niektórych ceramik (już słyszę głosy świętego oburzenia).
Absolutna fanka ceramiki ale niestety tylko niemieckiej no może jeszcze trochę francuskiej- odjazdowe lico i kolory.
Pozdrawiam
Może trochę znasz, ale ja ni w ząb nie wiem skąd i na ile :)

Gosia
Aktywny
Aktywny

:lol: Tylko trochę: male ,piękne miasteczko P.piękny LP i wielki właściciel G.Reszta jest milczeniem.Pozdrawiam

Jungmeier
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Gosia pisze::lol: Tylko trochę: male ,piękne miasteczko P.piękny LP i wielki właściciel G.Reszta jest milczeniem.Pozdrawiam
:) tego sie nie da tak przemilczeć!!
Dzieki za pozdrowienia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”