Czy warto ubezpieczać sprzęt RTV - AGD?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Czy warto ubezpieczać sprzęt RTV - AGD?
W skład nowego ubezpieczenia mieszkaniowego PZU Dom wchodzą tzw. ruchomości domowe oraz jego stałe elementy w tym RTV i AGD. Czy fakt ten sprawia, że czujemy się bezpieczniej:?:
Najważniejsze jest zabezpieczenie drzwi, kolejna sprawa to rolety antywłamaniowe (ale drogie, a z silniczkiem jeszcze droższe) no i piesek też jest dobry. Są też niezbyt drobie instalacje alarmowe, też są skuteczne. Ale nie ma co oszczędzać na tym, jak kupisz słabą, to będzie budził Cie w nocy niezły huk.
Kiedyś wygramy mistrzostwa!
Re: Czy warto ubezpieczać sprzęt RTV - AGD?
Muszę przyznać, że z tą skrzynką to mnie zaskoczyłeś...ale nie dziwią mnie historie, w których zniknęły nawet przewody ze ścian - sam kilka takich słyszałem. W domu nie pozostało nic prócz powietrza - jakoś nie przeszkadzała im ciężka lodówka - wynieśli wraz z zawartością 
karmnik już zbudowałem 
rany boskie..żeby już nawet kable kraść? Co do ubezpieczenia, to może opłaca się je wykupić, jeżeli sprzęt jest wart grube pieniądze..jakieś kino domowe itd., ale żeby ubezpieczać jeden telewizor i lodówkę to chyba zbytnia przezorność
dawno nie rozwijany temat co polak może ukraść odpowiedź wszystko.
Kilka kilometrów trakcji elektrycznej a to napięcie 10.000 Volt prądu stałego więc skwarka z Ciebie zostanie jak to dotkniesz. Most kolejowy bo ze stali.A jakiś czas tego chłopaki stare czołgi z poligonu zawinęli., chiceć to móc
Kilka kilometrów trakcji elektrycznej a to napięcie 10.000 Volt prądu stałego więc skwarka z Ciebie zostanie jak to dotkniesz. Most kolejowy bo ze stali.A jakiś czas tego chłopaki stare czołgi z poligonu zawinęli., chiceć to móc
Według mnie nie. Anty przepiecia powinny wystarczyć. Chyba, że naprawdę masz w domu sprzety bardzo bardzo wysokiej jakości...To już Twoja decyzja, ale ja bym się raczej na to nie zdecydował. Szkoda pieniędzy. Pozdrawiam
Jeżeli masz w domu drogi sprzęt to warto zainwestować w takie ubezpieczenie, bo nie wiadomo co Cię w życiu spotka. Ponadto sklepy nie dają gwarancji na skradziony sprzęt:) więc warto go jakoś inaczej ubezpieczać:)