usuwanie azbestu
Moderator: Redakcja e-dach.pl
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
Re: usuwanie azbestu
dzień dobry.
troszkę poczytałam i widze że na tym forum sa znawcy tematyki azbestowej
mam pytanie do kiedy trezeba usunąć z dachów azbest?
troszkę poczytałam i widze że na tym forum sa znawcy tematyki azbestowej
mam pytanie do kiedy trezeba usunąć z dachów azbest?
kinga 
-
Przemek
Dziękuję za odp.
Nie bardzo wiem gdzie mam szukać tego działu szkodliwość azbestu?
A mam jeszcze jedno pytanie: Czy prawo przewiduje usuwanie odpadów innych niż azbest?
Chodzi o odpady niebezpieczne. Azbest musi zostać usunięty do 2032 r. Jeżeli tak. to jakie przepisy regulują usuwanie innych odpadów niebezpiecznych.
moze ktoś mi podpowie tak bez szukania po przepisach?
Kinga
Nie bardzo wiem gdzie mam szukać tego działu szkodliwość azbestu?
A mam jeszcze jedno pytanie: Czy prawo przewiduje usuwanie odpadów innych niż azbest?
Chodzi o odpady niebezpieczne. Azbest musi zostać usunięty do 2032 r. Jeżeli tak. to jakie przepisy regulują usuwanie innych odpadów niebezpiecznych.
moze ktoś mi podpowie tak bez szukania po przepisach?
Kinga
kinga 
Jeżeli wiecie, że mieszkacie, czy pracujecie w budynku, w którym znajdują się instalację azbestowe i chcecie się ich pozbyć to serdecznie polecam firmę EKO-MIX.
Zajmują się usuwaniem eternitu, ale także odbiorem odpadów. Mój kumpel chciał bezpiecznie usunnąć eternit i skorzystał i z ich usług, był zresztą bardzo zadowolony.
Zajmują się usuwaniem eternitu, ale także odbiorem odpadów. Mój kumpel chciał bezpiecznie usunnąć eternit i skorzystał i z ich usług, był zresztą bardzo zadowolony.
Może koś z państwa posiada wiedzę na temat płyty falistej produkowanej przez firmę ETERNIT w Holandii i Belgii o symbolu NT z roczników 94,97 czy nie zawierają azbestu?.Będę bardzo wdzięczna za udzielenie mi takich informacji.
Oprócz azbestu, który należy usunąć do 2032 r. przepisy nakładają obowiązek usunięcia PCB do 31 grudnia 2010 r. A to już całkiem niedługo.
Pozdrawiam
EX BUD
Pozdrawiam
EX BUD
-
Przemek
tak niby jest czas aby i tym razem nie zostawić wszystkiego na ostatnią chwilę
[quote="Ewelina31"]Może koś z państwa posiada wiedzę na temat płyty falistej produkowanej przez firmę ETERNIT w Holandii i Belgii o symbolu NT z roczników 94,97 czy nie zawierają azbestu?.Będę bardzo wdzięczna za udzielenie mi takich informacji.[/quote]
Z tego co jest mi wiadomo to w "Starej Unii" ostatnie wyroby zawierajace azbest zeszly z produkcji w 1989 r. Najpozniej od 1990 produkcja wyrobow zawierajacych azbest jest zabroniona.
W Pani przypadku jednak (poniewaz firma Eternit nadal istnieje i nadal sie jej dobrze powodzi) zwrocilbym sie pisemnie i nalegal na pisemne zajecie jednoznacznego stanowiska przez przedstawiciela firmy Eternit. Z tego co jest mi wiadomo prawo unijne ich do tego zobowiazuje.
Z tego co jest mi wiadomo to w "Starej Unii" ostatnie wyroby zawierajace azbest zeszly z produkcji w 1989 r. Najpozniej od 1990 produkcja wyrobow zawierajacych azbest jest zabroniona.
W Pani przypadku jednak (poniewaz firma Eternit nadal istnieje i nadal sie jej dobrze powodzi) zwrocilbym sie pisemnie i nalegal na pisemne zajecie jednoznacznego stanowiska przez przedstawiciela firmy Eternit. Z tego co jest mi wiadomo prawo unijne ich do tego zobowiazuje.
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
W ilu wątkach będziesz jeszcze reklamował tą firmę. Takie wypowiedzi to ewidentny spam! Pozdrawiam.
Spamerzy na forum znajdują się pod szczególną opieką. Ciekawe tylko czyją? Komuś bardzo zależy, aby forum budowlane zniknęło z internetu.
Tylko głupi by tego nie zauważył!
Tylko głupi by tego nie zauważył!
-
Przemek Wipler
- Aktywny

- Kontakt:
Też uważam że tak jest